Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Marathon VC: Επένδυση 1,2 εκατ. ευρώ στην Hack The Box

Μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες hacking στον κόσμο, η Hack The Box ανακοίνωσε επένδυση 1,2 εκατ. Ευρώ από την Marathon VC.

Αν και ο hacker και το hacking έχει συνδεθεί με κακόβουλες πράξεις ωστόσο έχει διαφορά από το cracking το οποίο κατά βάση είναι κακόβουλο ενώ το hacking είναι σχεδόν πάντα καλοπροαίρετο.

Εκ φύσεως, το hacking είναι περισσότερο τέχνη και για πολλούς χόμπι παρά επιστήμη. Οι δεξιότητες αποκτούνται πρωτίστως μέσω πρακτικής ενασχόλησης, αντί πτυχίου. Μία σειρά πιστοποιήσεων έχουν αναδειχθεί για να καλύψουν το κενό της αγοράς, ωστόσο οι διαθέσιμες επιλογές που έχει κάποιος που θέλει να γίνει χάκερ παραμένουν περιορισμένες.

Ο Χάρης Πυλαρινός, ιδρυτής της εταιρείας, ύστερα από χρόνια εμπειρίας και διδασκαλίας στον χώρο, συνειδητοποίησε πως ο καλύτερος τρόπος για να μάθει κανείς hacking δεν είναι μέσω διαθέσιμου εκπαιδευτικού υλικού, αλλά χακάροντας ψηφιακά συστήματα στην πράξη. Έτσι, έφτιαξε μία πλατφόρμα προσομοίωσης υπολογιστικών συστημάτων, προσθέτοντας στοιχεία που θα έκαναν την εμπειρία να μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι. Σύντομα την ομάδα πλαισίωσαν οι συνιδρυτές James Hooker, έμπειρος μηχανικός με πάθος για την κυβερνοασφάλεια, και Άρης Ζικόπουλος, με εκτενή διαδρομή σε εμπορικούς ρόλους στον χώρο.

Το Hack The Box (HTB) προσφέρει “εργαστήρια” προσομοίωσης υπολογιστών για χακάρισμα (pen-test labs). Κάθε εβδομάδα, το HTB λανσάρει ένα καινούργιο εργαστήρι. Όσοι χρήστες καταφέρουν να το χακάρουν, παίρνουν πόντους και ανεβαίνουν στην κατάταξη. Η τελευταία λογίζεται πλέον ως πιστοποιητικό αριστείας.

Σήμερα το ΗΤΒ συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής και μετράει ήδη 120 χιλιάδες μέλη από όλο τον κόσμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει φόρμα εγγραφής στην πλατφόρμα – κάθε χρήστης πρέπει να την χακάρει για να γίνει μέλος. Η πλατφόρμα προσφέρει προκλήσεις και εργαστήρια με διαβαθμισμένη δυσκολία – κάποια απευθύνονται σε αρχάριους, ενώ άλλα απαιτούν για την λύση τους ώρες ή ίσως και μέρες, από μερικούς από τους πιο ικανούς Hackers στον κόσμο.

Το HTB προσφέρει δωρεάν πρόσβαση στα 20 πιο πρόσφατα εργαστήριά του, τα οποία και προσμετρώνται στην κατάταξη. Η πρόσβαση σε παλαιότερα εργαστήρια απαιτεί VIP λογαριασμό, ο οποίο και κοστίζει 12 ευρώ / μήνα. Ο αριθμός των διαθέσιμων εργαστηρίων έχει ξεπεράσει τα 100.

Μεγάλος αριθμός εταιρειών όπως οι Jet.com και Ernst & Young δραστηριοποιούνται επίσης στην πλατφόρμα, δημιουργώντας τα δικά τους εργαστήρια ή και δημοσιεύοντας θέσεις εργασίας που απευθύνονται σε όσους έχουν αποδείξει τις δεξιότητές τους μέσω αυτής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις