Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Softbank στοιχηματίζει 1 δις δολάρια στην υπό πίεση Wirecard

H Softbank μέσω του Vision Fund επενδύει 1 δις δολάρια στην Γερμανική τράπεζα Wirecard η οποία ειδικεύεται στις ψηφιακές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και πληρωμές τόσο για την ίδια όσο και για άλλες Fintechs και εξασφαλίζει έναν σημαντικό ευρωπαϊκό εταίρο για τον ιαπωνικό όμιλο ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις πληρωμές μέσω φορητών συσκευών.

Σύμφωνα με το Bloomberg η συμφωνία μεταμορφώνει ακόμα περισσότερο την SoftBank από έναν τηλεπικοινωνιακό φορέα σε έναν τεχνολογικό επενδυτή με τον ιδρυτή της, Masayoshi Son, να ηγείται του μεγαλύτερου VC του πλανήτη. Για την Wirecard, η επένδυση σημαίνει ευκολότερη πρόσβαση στις αγορές της Ασίας και ψήφο εμπιστοσύνης μετά από μερικούς μήνες συνεχόμενης πτώσης των μετοχών της μετά από ισχυρισμούς για λογιστικά λάθη και ατασθαλίες στη μονάδα της Σιγκαπούρης.

Η Wirecard έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις ατασθαλίες και δήλωσε ότι μετά την εσωτερική έρευνα ένας ανώτερος υπάλληλος στο λογιστήριο της μονάδας της Σιγκαπούρης απομακρύνθηκε από την εταιρεία, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η γερμανική χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή BaFin είχε απαγορεύσει τη διαπραγμάτευση της μετοχής της για δύο μήνες. 

Η συμφωνία περιλαμβάνει μια στρατηγική εταιρική σχέση και ένα πιθανό μερίδιο 5,6% σε τιμή 27% χαμηλότερη από την μεγαλύτερη τιμή της μετοχής της. Η συναλλαγή, υποστηριζόμενη από μετατρέψιμες ομολογίες, θα μπορούσε να καταστήσει την Softbank τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της μετά τον CΕΟ της Markus Braun.

Τέλος, η Wirecard εμφάνισε τεράστια αύξηση εσόδων το 2018, αγγίζοντας τα 2.1 δις ευρώ μετά από μια μεγάλη επέκταση των δραστηριοτήτων της και 18 εξαγορές στο χώρο του Fintech.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις