Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H αγγλική Esports Fnatic σήκωσε 19 εκατ. δολάρια στον Α’ Γύρο χρηματοδότησης

Η ομάδα Esports με έδρα το Λονδίνο Fnatic ανακοίνωσε ένα νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 19 εκατομμυρίων δολαρίων με τον επιχειρηματία Lev Leviev του ομίλου LVL1 να ηγείται και με τη συμμετοχή των Beringea, BlackPine, Unbound και Joi Ito.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της, Wouter Sleijffers, παραιτείται, για να τον διαδεχθεί ο ιδρυτής της Fnatic, Sam Mathews Εκτός αυτού, η Fnatic έχει διορίσει σαν πρόεδρο  τον πρώην CEO της Mercedes AMG F1, Nick Fry, και τον επιχειρηματία και ιδρυτή της Affectv, Glen Calvert ως COO.

Η Fnatic σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για ενίσχυση της συμμετοχής της στα μεγάλα πρωταθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του League of Legends, και να αναπτύξει νέες κατηγορίες προϊόντων στη θυγατρική της εξοπλισμού για υπολογιστές και games, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας γκάμας προϊόντων ήχου.

Η Fnatic, η οποία ιδρύθηκε το 2004, έχει προσωπικό 75 ατόμων, εκ των οποίων 45 είναι οι παίκτες που εκπροσωπούν την ομάδα σε 22 διαφορετικά πρωταθλήματα παιχνιδιών. Συνολικά, οι παίκτες της Fnatic έχουν κερδίσει περισσότερα από 8 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις