Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

METKA EGN: Θα κατασκευάσει ένα καινοτόμο σταθμό παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας στην Τυνησία

Η εταιρεία METKA EGN, θυγατρική της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., υπέγραψε σύμβαση για τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή ενός σύγχρονου υβριδικού συστήματος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών με την ΕΝΙ TYNISIA B.V. στην πετρελαϊκή εγκατάσταση ADAM στην περιφέρεια Ταταουίν της Τυνησίας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που προσβλέπει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος καθώς θα λειτουργεί εκτός δικτύου και θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 5 MW ηλιακής ενέργειας καθώς και σύστημα μπαταριών για περαιτέρω αποθήκευση.

Η παραγόμενη ενέργεια θα καταναλώνεται επί τόπου στις ιδιοκαταναλώσεις της πετρελαϊκής εγκατάστασης της ENI με σκοπό να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση φυσικού αερίου και συνεπώς η εκπομπή ρύπων που αγγίζουν τους 6.500 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος.
Η προσπάθεια απεξάρτησης από τις δραστηριότητες του άνθρακα παγκοσμίως μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υποστηρίζονται από τις δράσεις των συγκεκριμένων εταιρειών.

Παρόμοιες δράσεις ανέλαβε πρόσφατα και η Shell με σκοπό τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο παγκόσμιος ενεργειακός κολοσσός προσβλέπει στο να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ενέργειας τα επόμενα χρόνια με επενδύσεις στον συγκεκριμένο χώρο που αγγίζουν τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όπως ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι πιέσεις που ασκούνται στον συγκεκριμένο χώρο είναι τεράστιες καθώς το νομοθετικό πλαίσιο έχει αυστηροποιηθεί και οι έλεγχοι έχουν γίνει ιδιαίτερα εντατικοί και αυτό από μόνο του δημιουργεί πολλές ευκαιρίες και για τις Startups που δραστηριοποιούνται στον χώρο του EnergyTech.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις