Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δεύτερη δύσκολη μέρα για την Uber αλλά και την Softbank στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζει το αρνητικό της σερί η Uber καθώς και την δεύτερη μέρα διαπραγμάτευσης της στο αμερικανικό ταμπλό δεν κατάφερε να σταματήσει τις μαζικές πωλήσεις συμπαρασύροντας και και τις μετοχές της Softbank, του μεγάλου επενδυτή της.

Η αγορά σπρωγμένη από το μαζικό sell off που πυροδοτήθηκε από την Κινεζική απάντηση στους αμερικανικούς δασμούς, έφερε την Uber στο -10,7% και τα 37,10 δολάρια, αρκετά πιο κάτω από τα 45 δολάρια που ήταν και η χαμηλότερη προσδοκία για την δημόσια εγγραφή της εταιρείας.

Μπορεί το γενικότερο κλίμα ανησυχίας που ταρακούνησε τις διεθνείς αγορές να επηρέασε και να έριξε την Uber, όμως τα προβλήματα της εταιρείας είναι βαθύτερα από αυτό το γεγονός. Η εταιρεία που έγινε διάσημη για το disrupt στις υπηρεσίες μεταφοράς και τις υπηρεσίες ταξί, επεκτείνεται και στα logistics και την μεταφορά φαγητού και μπορεί αυτοί οι κλάδοι να είναι σημαντικοί, αλλά δεν έχει καταφέρει να πείσει τους επενδυτές ότι θα μπορέσει να “χωρέσει τρία καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη” και οι συνεχείς ζημιές της εταιρείας δείχνουν να υποστηρίζουν αυτή την άποψη.

Σε μήνυμα του προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Dara Khosrowshahi είπε πως στο μέλλον της εταιρείας υπάρχουν και δύσκολες μέρες και πως “αυτή ήταν ακόμα μια δύσκολη μέρα για τις αγορές οι οποίες επηρέασαν και την μετοχή μας” ενώ για να αποφορτίσει το κλίμα εντός της εταιρείας αλλά και των επενδυτών, παρομοίωσε την κατάσταση με αυτή που έζησαν το Facebook και η Amazon οι μετοχές των οποίων πέρασαν δύσκολες στιγμές τις πρώτες μέρες μετά την είσοδο τους στο χρηματιστήριο.

Παρά το ξεκίνημα με το αριστερό, η Uber έβαλε στο ταμείο της αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια με την είσοδο της στο χρηματιστήριο και όπως είπε ο Khosrowshahi έχει “όλο το κεφάλαιο που χρειαζόμαστε για μια πορεία προς βελτιωμένα περιθώρια κέρδους“. Αντίστοιχα κερδοφόρα όμως ήταν η είσοδος της Uber στο χρηματιστήριο και για τις ανάδοχες τράπεζες, Morgan Stanley και Goldman Sachs οι οποίες υπολογίζεται ότι έβαλαν στα ταμεία τους περίπου 106 εκατ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις