Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Plum: Πρόσθετη χρηματοδότηση 4,5 εκατ. δολαρίων για το FinTech Chatbot

H αγγλική Fintech Plum ανακοίνωσε πρόσθετη χρηματοδότηση 4,5 εκατ. δολαρίων, η οποία επεκτείνει στην ουσία τον τελευταίο γύρο του καλοκαιριού, φτάνοντας τα 7 εκατ. δολάρια συνολική χρηματοδότηση.

Η χρηματοδότηση προήλθε από την VentureFriends και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Η Plum ιδρύθηκε το 2016, έχει έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα και founders τους Victor Trokoudes και Alex Michael. Προσφέρει ένα chatbot που μας βοηθά να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας καλύτερα και αποδοτικότερα.

Όπως συμβαίνει συνήθως με τις έξυπνες εφαρμογές διαχείρισης προσωπικών οικονομικών, συνδέονται με τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας και προσφέρουν μια σειρά προτάσεων μέσω των οποίων προκύπτουν εξοικονομήσεις χρημάτων, επενδύσεις και αποταμιεύσεις μέσω ανάλυσης των εξόδων μας .

Σύμφωνα με το TechCrunch, τον περασμένο μήνα ξεκίνησε μια νέα υπηρεσία, η  “Splitter” η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μοιράσουν τα ποσά που πάνε για  αποταμίευση και επενδύσεις με ποσοστά.

Παράλληλα με την νέα χρηματοδότηση η Plum ανακοίνωσε ότι το chatbot είναι διαθέσιμο, πέρα ​​από το Facebook Messenger, και μέσω εφαρμογής για iOS, ενώ μια έκδοση για Android θα ακολουθήσει.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις