Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Hewlett Packard εξαγοράζει την Cray για 1,30 δισ. δολάρια

Η εταιρεία κατασκευής υπερυπολογιστών, Cray Inc, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εξαγοραστεί από την Hewlett Packard Enterprise Co σε μια συμφωνία αξίας περίπου 1,30 δισ. Δολαρίων.

Η Hewlett Packard Enterprise Co δήλωσε ότι αναμένει αυτή η συμφωνία να αυξήσει την παρουσία της στις ομοσπονδιακές επιχειρήσεις και τον ακαδημαϊκό χώρο αλλά και τις πωλήσεις προϊόντων υπερυπολογιστών στους εμπορικούς πελάτες της.

Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η HPE αναμένει να επιβαρυνθεί με ένα κόστος ενσωμάτωσης το οποίο θα απορροφηθεί εντός του οικονομικού έτους 2020.

Η Cray, που εδρεύει στο Seattle, έχει κατασκευαστικές δραστηριότητες σε όλες τις Η.Π.Α. και περίπου 1.300 υπαλλήλους παγκοσμίως. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία υπερυπολογιστών για πάνω από τέσσερις δεκαετίες. Το τελευταίο οικονομικό έτος είχε έσοδα ύψους 456 εκατ. δολαρίων.

Τα συστήματα υπερυπολογιστών που κατασκευάζει μπορούν να χειριστούν μαζικά σύνολα δεδομένων, συγκλίνοντα μοντέλα, προσομοιώσεις, τεχνητή νοημοσύνη και μεγάλα φορτία ανάλυσης δεδομένων. Οι υπερυπολογιστές Cray χρησιμοποιούνται σήμερα από το 80% των παγκόσμιων μετεωρολογικών κέντρων, εκτελούν ζωτικής σημασίας έρευνα στην βιομηχανία της ενέργειας, σχεδιάζουν, ελέγχουν και εκτελούν αναλύσεις ασφαλείας σε αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με την Cray, η συμφωνία με την HPE δημιουργεί έναν ηγέτη στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία των υπολογιστών υψηλής απόδοσης και των αγορών Al. Δημιουργεί μια σειρά ευκαιριών που καμία εταιρεία δεν θα μπορούσε να αξιοποιήσει μόνη της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις