Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

FAA: Τριπλασιασμός των εμπορικών drones παρά τις αρχικές προβλέψεις

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (FAA) αποκάλυψε τις περσινές προβλέψεις της για το μέλλον των drones και τα ευρήματα ήρθαν ως έκπληξη, ακόμη και για την ίδια.

Ειδικότερα, η ανάπτυξη των μη εμπορικών drones, έχει ξεπεράσει σημαντικά τις προσδοκίες. Ενώ οι προβλέψεις των αξιωματούχων έκαναν λόγο για αύξηση ύψους 44%, η χρήση τους στην πραγματικότητα αυξήθηκε κατά 170% πέρυσι. Αυτό ανάγκασε τους εμπειρογνώμονες να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις τους για ολόκληρη τη βιομηχανία.

Τα ποσοστά είναι εντυπωσιακά, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι οι πραγματικοί αριθμοί δεν είναι τεράστιοι: Ο συνολικός αριθμός των εμπορικών αεροσκαφών που έχουν καταχωρηθεί στην FAA είναι σήμερα 277.000. Αντίθετα, υπάρχουν περίπου 1,25 εκατομμύρια προσωπικά drones στις ΗΠΑ, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν στα 1,4 εκατομμύρια μέχρι το 2023.

Την ίδια χρονιά, η FAA προβλέπει τώρα ότι θα υπάρχουν 835.000 εμπορικά drones, που σημαίνει ότι ο αριθμός τους θα τριπλασιαστεί τα επόμενα 5 χρόνια. Η αρχική της πρόβλεψη ήταν ότι θα υπάρχουν περίπου 452.000 εμπορικά αεροσκάφη που θα πετάνε μέχρι το 2022, αλλά με βάση την απροσδόκητα γρήγορη αύξησή τους, αυτός ο αριθμός φαίνεται ότι θα έχει επιτευχθεί στις αρχές του 2020.

Η πλήρης έκθεση επισημαίνει ότι “η σημαντική ανάπτυξη σε αυτόν τον κλάδο τον τελευταίο χρόνο καταδεικνύει την αβεβαιότητα αλλά και τις δυνατότητες της αγοράς”. Συνεχίζει τονίζοντας ότι παρόλο που η FAA δεν αναμένει ότι θα συνεχιστεί ο σημερινός ρυθμός ανάπτυξης, «ο τομέας θα είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αντιλαμβανόμασταν το περασμένο έτος».

Τον περασμένο μήνα, η Alphabet Inc έγινε η πρώτη εταιρεία ταχυμεταφορών με drone που έλαβε την πιστοποίηση Air Carrier της FAA, η οποία της επιτρέπει να ξεκινήσει την προγραμματισμένη υπηρεσία ταχυμεταφορών από αέρος. Οι παραδόσεις με drone έχουν δοκιμαστεί και από άλλες εταιρείες, όπως η UPS, η οποία ίδρυσε μια “αεροπορική” εταιρεία με drone για τη μεταφορά ιατρικών δειγμάτων.

Εκτός από τις μεταφορές, τα εμπορικά αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για δραστηριότητες όπως η φωτογραφία και η βιντεοσκόπηση, η επιθεώρηση των κτιρίων και της γης, η έρευνα και η κατάρτιση πιλότων. Η FAA καταχώρισε 116.000 νέους πιλότους αεροσκαφών πέρυσι και προβλέπει ότι ο αριθμός θα αυξηθεί στους 350.000 μέχρι το 2023.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις