Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Prowler.io: Στα 100 εκατ. δολάρια η αξία της βρετανικής Startup μετά από νέα χρηματοδότηση της Tencent

Ανεβαίνει στα 100 εκατ. δολάρια η αξία της Prowler.io, Startup τεχνητής νοημοσύνης που εδρεύει στο Cambridge της Αγγλίας, μετά από νέο γύρο χρηματοδότησης από ομάδα επενδυτών που περιλαμβάνει την Tencent Holdings Ltd. και την Pearson Plc.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί την τεχνολογία AI για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν αποφάσεις για τα πάντα, από την εξισορρόπηση των οικονομικών χαρτοφυλακίων μέχρι τη διαχείριση των αλυσίδων εφοδιασμού και των logistics, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Σημείωσε επίσης ότι η χρηματοδότηση που έλαβε έφτασε τα 24 εκατ. δολάρια και ότι εκτός από την επικεφαλής του γύρου, Tencent, και την Pearson, συμμετείχαν και οι Amadeus Capital Partners, Atlantic Bridge, Cambridge Innovation Capital, Mandatum Life, Passion Capital, RB Capital και Singapore Innovate.

Η Startup δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να δημιουργήσει νέα προϊόντα και να επεκταθεί σε νέους τομείς της βιομηχανίας, όπως είναι η εκπαίδευση. Περιέγραψε μερικούς από τους συμμετέχοντες στην τελευταία χρηματοδότηση ως “στρατηγικούς επενδυτές”, χωρίς όμως να κατονομάσει τις εταιρείες αντιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο.

Ο Ling Ge, επικεφαλής της ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας της Tencent, τόνισε σε δήλωσή του ότι η κινεζική εταιρεία “ανυπομονεί η Prowler να εφαρμόσει την πλατφόρμα αποφάσεών της σε ένα εκτεταμένο φάσμα πελατών, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως και ορισμένων θυγατρικών της Tencent”.

Η πλατφόρμα λήψης αποφάσεων της Prowler.io, η οποία ονομάζεται VUKU, έχει χρησιμοποιηθεί από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων στη Σκανδιναβία καθώς και από την delivery Startup, Paack, με έδρα τη Βαρκελώνη.

Σε αντίθεση με πολλές εταιρείες AI που χρησιμοποιούν εποπτευόμενες τεχνικές εκμάθησης μηχανών που βασίζονται σε τεράστια ποσά δεδομένων, το λογισμικό της Prowler χρησιμοποιεί μεθόδους χωρίς επίβλεψη, βασισμένες σε ένα πεδίο μαθηματικών σχετικό με τις πιθανότητες, και δεν απαιτεί μαζικά σύνολα δεδομένων. Το λογισμικό λήψης αποφάσεων βασίζεται επίσης στην “ενίσχυση της μάθησης” – στην οποία το λογισμικό μαθαίνει περισσότερο από την εμπειρία παρά από τα δεδομένα – καθώς και τη θεωρία των παιχνιδιών.

“Αυτή η επένδυση αποτελεί τεράστιο σημάδι εμπιστοσύνης στις προσπάθειές μας”, δήλωσε ο Vishal Chatrath, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Prowler.

Η Prowler, που ιδρύθηκε το 2016, έχει 110 υπαλλήλους. Σε προηγούμενη χρηματοδότηση είχε συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις