Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Foursquare εξαγόρασε την Placed από την Snap

Η Foursquare έκανε την πρώτη της επένδυση, εξαγοράζοντας την Placed της Snap Inc, αμέσως μετά από έναν γύρο χρηματοδότησης 150 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής την The Raine Group. Με την υπογραφή της συμφωνίας, της οποίας οι όροι δεν έγιναν γνωστοί, ο ιδρυτής και CEO του Placed, David Shim, θα γίνει πρόεδρος της Foursquare.

Η Placed είναι ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της υπηρεσίας Attribution της Foursquare, η οποία επιτρέπει σε εταιρείες να παρακολουθούν τον αντίκτυπο μιας ψηφιακής καμπάνιας ή διαφήμισης. Μέχρι στιγμής, Placement και Attribution συνολικά έχουν “μετρήσει” περισσότερα από 3 δισ. δολάρια από επισκέψεις ad-to-store.

Σύμφωνα με το TechCrunch, η Placed ιδρύθηκε το 2011 και συγκέντρωσε 13,4 εκατ. δολάρια πριν εξαγοραστεί από την Snap Inc. Το 2017.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Foursquare, η υπηρεσία Attribution θα ονομάζεται εφεξής “Placed powered by Foursquare”. Η εξαγορά σημαίνει επίσης ότι η Placed powered by Foursquare θα συνεργάζεται με περισσότερα από 450 μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Twitter, Snap, Pandora και Waze και με πάνω από το 50% της λίστας Fortune 100.

Με αυτήν την εξαγορά, η Placed θα μπορεί να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες χάρτες της Foursquare (105 εκατ. Σημεία ενδιαφέροντος σε 190 χώρες), καθώς το αμερικανικό κοινό της που ανέρχεται σε πάνω από 100 εκατ. συσκευές μηνιαίως.

“Και οι δύο εταιρείες μοιράζονται μια δέσμευση για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θέλουν οι καταναλωτές να έχουν τον έλεγχο. Η πίστη της Foursquare στην αντίληψη των δεδομένων ως προνόμιο μεγαλώνει καθώς η εταιρεία επεκτείνεται. Πιστεύουμε ότι η τοποθεσία πρέπει να μοιράζεται μόνο όταν οι καταναλωτές μπορούν να έχουν ορατά οφέλη” δήλωσε με αφορμή την εξαγορά ο CEO της Foursquare, Jeff Glueck.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της Fourquare ήταν ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα και ακολουθεί έναν γύρο 33 εκατ. δολαρίων το προηγούμενο έτος.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις