Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Volkswagen επενδύει 4 δισ. ευρώ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της

Η Volkswagen θα επενδύσει 4 δισ. ευρώ μέχρι το 2023 για την ψηφιοποίηση της διοίκησης και της παραγωγής της, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι ευέλικτες μέθοδοι εργασίας, οι βελτιωμένες διαδικασίες και η ψηφιοποίηση πρόκειται να αποφορτίσουν τους εργαζόμενους και να επιταχύνουν τις διαδικασίες. Επίσης, οι χειρωνακτικές εργασίες πρόκειται να απλουστευθούν μέσω τεχνολογιών πληροφορικής. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας, ότι 4.000 θέσεις εργασίας σε μη παραγωγικές μονάδες σταδιακά θα καταργηθούν.

«Αν πρέπει να εξαλείψουμε θέσεις εργασίας ως αποτέλεσμα της ψηφιοποίησης θα το κάνουμε με τον πλέον κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο», δήλωσε ο Ralf Brandstätter, Chief Operating Officer της εταιρείας. Ο επικεφαλής του συμβουλίου επιχειρήσεων Bernd Osterloh πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν αναγκαστικές απολύσεις μέχρι το 2029.

«Παράλληλα, θα δημιουργηθούν τουλάχιστον 2.000 νέες θέσεις εργασίας που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση», αναφέρει η Volkswagen στο δελτίο τύπου της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις