Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Step σήκωσε 22,5 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία mobile τραπεζικών υπηρεσιών για εφήβους

Η νέα Startup Step, η οποία κατασκευάζει mobile τραπεζικές υπηρεσίες, ειδικά για εφήβους, ανακοίνωσε χθες νέο γύρο χρηματοδότησης, ύψους 22,5 εκατ. δολαρίων, με επικεφαλής την Stripe.

“Τα σχολεία δεν διδάσκουν τα παιδιά για τα χρήματα”, ανέφερε σε συνέντευξή του ο CJ MacDonald, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Step. “Θέλουμε να παρέχουμε τους πρώτους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες, αλλά θέλουμε και να διδάξουμε χρηματοοικονομική παιδεία. Θέλουμε να διδάξουμε την επόμενη γενιά ενηλίκων να είναι πιο υπεύθυνη με χρήματα σε μια εποχή χωρίς μετρητά.”

Η πρώτη αγορά του Step θα είναι οι ΗΠΑ, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν κάτω από 50 εκατομμύρια έφηβοι. Ο MacDonald δήλωσε ότι ο στόχος της χρηματοδότησης είναι να κυκλοφορήσει το πρώτο προϊόν της Step – τραπεζικοί λογαριασμοί με κάρτες πληρωμών – στην αγορά, σε συνεργασία με τις Mastercard και Evolve.

Η Step ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους (με συνεργάτη την Visa) αλλά το μόνο που έκανε τότε ήταν να αποκαλύψει μια λίστα αναμονής. Έκτοτε, έχει συγκεντρώσει 500.000 ονόματα ενδιαφερομένων πιθανών χρηστών, και αυτός είναι πιθανώς ένας από τους λόγους για τους οποίους προσέλκυσε αυτή τη χρηματοδότηση και την προσοχή ενός αρκετά υψηλού προφίλ επενδυτών.

Η Startup δεν βαδίζει σε άγνωστο έδαφος με την οικοδόμηση μιας τραπεζικής υπηρεσίας που απευθύνεται σε εφήβους. Οι τράπεζες έχουν προσφέρει στους ανθρώπους τη δυνατότητα να ανοίγουν λογαριασμούς για τα παιδιά τους εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, αρκετές ακόμα εταιρείες έχουν δημιουργήσει τραπεζικές υπηρεσίες για αυτήν την ηλικιακή ομάδα και ήδη διαθέτουν προϊόντα στην αγορά. Μεταξύ αυτών, η χρεωστικές κάρτες Teen και Greenlight και η τράπεζα App Current. Παρόμοια πρωτοβουλία είχε και η Startup PixPay. Σύμφωνα με το Techcrunch, υπάρχουν επίσης πληροφορίες ότι και η Amazon σχεδιάζει τη δική της τραπεζική υπηρεσία για εφήβους.

Ο MacDonald ανέφερε ότι η Step διαφοροποιείται από τα παραπάνω με δύο τρόπους. Πρώτον, το πρωταρχικό σημείο “επαφής” είναι ο ίδιος ο έφηβος, ο οποίος θα έχει πλήρη αυτονομία (ή τουλάχιστον την αίσθηση του: οι γονείς μπορούν ακόμα να παρακολουθούν και να ελέγχουν έναν λογαριασμό εφόσον ο κάτοχος είναι κάτω των 18 ετών, καθώς και να προσθέτουν χρήματα σε αυτόν). Δεύτερον, η Step, λανσάρει ένα μοντέλο βασικού λογαριασμού χωρίς τέλη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις