Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Kutcher, Kardashian, DiCaprio: Οι celebrities “στρέφονται” στις επενδύσεις

Στην εποχή του διαδικτύου, της τεχνολογίας και της πληροφορίας, πολλοί διάσημοι βλέπουν νέες ευκαιρίες να ανοίγονται μπροστά τους και ακολουθούν νέα «μονοπάτια», επενδύοντας σε αυτούς (και σε άλλους) τομείς.

Έτσι, “πίσω” από διάσημες εφαρμογές, websites, παιχνίδια αλλά και μεγάλες tech εταιρείες είναι συχνά γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές, μοντέλα και τις περισσότερες φορές το ευρύ κοινό δεν το γνωρίζει. Ποιοι είναι αυτοί;

Ashton Kutcher

Εκτός από ηθοποιός, ο Ashton Kutcher είναι και πετυχημένος επενδυτής.  Έχει επενδύσει σε έναν τεράστιο αριθμό γνωστών εταιριών τεχνολογίας, όπως οι Uber, Airbnb, Foursquare, Skype και Zenefits. Κάποτε, σε συνέντευξή του είχε πει ότι είχε προσπαθήσει να πλησιάσει το Silicon Valley χρησιμοποιώντας το «όνομά» του. Πλέον, συναναστρέφεται με την τεχνολογική κοινότητα και συχνά συμμετέχει σε τεχνολογικές συνεδριάσεις και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο Silicon Valley.

Kim Kardashian

Η τηλεοπτική περσόνα Kim Kardashian, η οποία έχει πολλές επιχειρηματικές δραστηριότητες, έχει κάνει επίσης πολλές και καλές επενδύσεις. Επένδυσε στο Shoe Dazzle το 2009 και κέρδισε 20 εκατ. δολάρια μόνο μέσα σε ένα χρόνο. Αργότερα, το 2014, λάνσαρε το παιχνίδι Kim Kardashian Hollywood, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να ντυθούν, να αλλάξουν περιβάλλον και να κοινωνικοποιηθούν, «ζώντας» σαν ένα αστέρι του Χόλυγουντ.

Justin Bieber

Ο Justin Bieber έχει επίσης καλό επενδυτικό «ένστικτο» και έχει δηλώσει στο Forbes ότι επενδύει μόνο σε πράγματα που του αρέσουν. Με αυτό το σκεπτικό επένδυσε το 2009 στην SoJo,  μια εταιρεία παιχνιδιών που παράλληλα προσφέρει στον «έξω» κόσμο, μέσω φιλανθρωπιών. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Bieber επένδυσε στο Tinychat (ένα website που επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ελεύθερου chatroom) και στο Stamped (ένα website αξιολόγησης και σχολίων).

Leonardo DiCaprio

O Leonardo DiCaprio έχει επενδύσει τουλάχιστον σε έξι τεχνολογικές εταιρείες τα τελευταία οκτώ χρόνια. Μία από τις πρώτες του επενδύσεις ήταν στην Fisker AutoMotive, εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το 2012 επένδυσε στην MindMaze, μια Σουηδική Startup που καινοτομεί σε τεχνολογίες εικονικής πραγματικότητας. Παράλληλα, ο ηθοποιός είναι ακτιβιστής και προτιμά να επενδύει σε εταιρεία που συνδέονται με την «πράσινη» τεχνολογία. Πρόσφατα μάλιστα, άρχισε να συμμετέχει ως σύμβουλος σε ένα fund για το κλίμα και την τεχνολογία.

Gwyneth Paltrow

Η Gwyneth Paltrow έχει λανσάρει το δικό της lifestyle website, ονόματι Goop, το οποίο έχει εκατ. συνδρομητές. Μέχρι στιγμής, έχει κυκλοφορήσει διάφορα προϊόντα κάτω από την «ομπρέλα» αυτού του brand, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων μαγειρικής, ρούχων, καλλυντικών και προϊόντων σπιτιού.

Άλλοι celebrities που έχουν μπει στον «στίβο» των επενδύσεων είναι οι Tyra Banks, Robert Downey Jr., Blake Lively, Jessica Alba και πολλοί άλλοι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις