Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 4,5 εκατ. λιρών εξασφάλισε η FashionTech Unmade

Η Unmade, Startup λογισμικού μόδας, με έδρα το Λονδίνο, εξασφάλισε, σύμφωνα με το Tech.eu, 4,75 εκατ. λίρες σε έναν γύρο seed χρηματοδότησης με επικεφαλής την Octopus Ventures και συμμετοχή των MMC Ventures, Felix Capital και προηγούμενων επενδυτών. Η προηγούμενη χρηματοδότηση της Unmade, ύψους 4 εκατ. δολαρίων ήταν τον Αύγουστο του 2018.

Η Unmade ιδρύθηκε από τους Hal Watts, Kirsty Emery και Ben Alun-Jones το 2014 σε μια προσπάθεια να επαναπροσδιοριστούν διαδικασίες σχεδιασμού και κατασκευής στην βιομηχανία της μόδας. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει μια ολοκληρωμένη ψηφιακή λύση που περιλαμβάνει εξατομικευμένη on-demand παραγωγή και παράδοση.

Στην πλατφόρμα της Unmade, ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει ένα ρούχο ακριβώς όπως το θέλει, προσθέτοντας σχέδια, αλλάζοντας χρώματα ή ακόμα και τοποθετώντας στάμπες, και στη συνέχεια να το αγοράσει. Ουσιαστικά, φτιάχνει δικά του custom-made κομμάτια, με βάση την τεχνολογία της εταιρείας, τα οποία μπορεί να επεξεργαστεί όσο θέλει, να τα αποθηκεύσει ή να τα “πετάξει” και να ξεκινήσει από την αρχή.

Η Zoe Chambers από την Octopus Ventures σχολίασε: “Με τις εταιρείες μόδας και τους καταναλωτές να συνειδητοποιούν το αυξανόμενο ποσοστό σπατάλης και απούλητων εμπορευμάτων που που προέρχονται από τη μαζική παραγωγή και τη μαζική κατανάλωση στη βιομηχανία της μόδας, η Unmade εμφανίζεται να είναι πρωτοπόρος στον κλάδο χρησιμοποιώντας τεχνολογία, για να προσφέρει με βάση τη ζήτηση”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις