Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επένδυση της Varengold Bank στην Βουλγάρικη Klear με το “βλέμμα” στην Νοτιανατολική Ευρώπη

Η Γερμανική Varengold Bank εξαγόρασε το 20% της Βουλγάρικης πλατφόρμας δανεισμού Klear, με σκοπό να μετατρέψει το υποκατάστημα της σε κόμβο για την επέκτασή της στη Νοτιανατολική Ευρώπη.

Η Varengold Bank θα χρηματοδοτήσει την Klear με 767 χιλ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση τον δραστηριοτήτων της στη Βουλγαρία και στην ευρύτερη περιοχή.

«Όταν δημιουργούμε συνεργασίες αναζητούμε επιχειρηματικές ιδέες με δυνατότητες ανάπτυξης, και μια σταθερή δέσμευση από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας προς την αποστολή της οργάνωσής τους», δήλωσε ο Sergey Panteleev, Γενικός Διευθυντής του υποκαταστήματος της Varengold στη Σόφια. «Ψάχνουμε για ισχυρές ομάδες και ηγέτες που είναι έτοιμοι να πάρουν ρίσκα με υπεύθυνο τρόπο και θέλουν να αναβαθμίσουν τις δραστηριότητές τους παγκοσμίως. Η περίπτωση της Klear ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις αυτές».

Μέχρι σήμερα, 1,175 ενεργοί επενδυτές έχουν δώσει 938 δάνεια μέσω της πλατφόρμας Klear, η οποία αναδείχθηκε «Καλύτερη FinTech Startup στην Βουλγαρία», στα Central European Start-up Awards, το 2017 και το 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις