Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Project Future: Η Τράπεζα Πειραιώς “γεφυρώνει” νέους με την αγορά εργασίας

Εκατοντάδες νέοι πτυχιούχοι πέρασαν από τους δύο πρώτους κύκλους του Project Future, του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, αποκτώντας εφόδια χρήσιμα για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αποτελέσει τη «γέφυρα» μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της αγοράς εργασίας και να συμβάλλει παράλληλα στην ανακοπή του brain drain, και η επιτυχία του αποτυπώνεται τόσο στο υψηλό επίπεδο της εξειδικευμένης εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες, όσο και στο αυξανόμενο ποσοστό των αποφοίτων του προγράμματος που εισέρχονται στην αγορά εργασίας.
Ήδη, πάνω από το 60% των αποφοίτων του πρώτου κύκλου έχει εισέλθει στην αγορά και το ποσοστό αυτό αναμένεται να προσεγγίσει το 100% ενώ μόλις ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδεύσεις του δεύτερου κύκλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκίνησε το Project Future τον Οκτώβριο του 2018, έχοντας ως επίκεντρο της νέας πρωτοβουλίας εταιρικής υπευθυνότητας, τους νέους, το μέλλον της χώρας.
Ο στόχος ήταν και είναι, να δώσει σε νέους τα εφόδια που χρειάζονται για να διεκδικήσουν με αξιώσεις μια θέση εργασίας ανάλογη με τα προσόντα τους.
Η δέσμευση της Τράπεζας Πειραιώς, είναι το Project Future να βελτιώνεται και να εξελίσσεται ώστε να στηρίζει με συνέπεια τους νέους και να τους δίνει ευκαιρίες να εργαστούν και να προκόψουν στη χώρα τους.
Στην κατεύθυνση αυτή, το Project Future θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο ενώ θα ανανεώνεται και θα προσαρμόζεται στις σύγχρονες συνθήκες της αγοράς.

Το Project Future διαμορφώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς, μαζί με το ReGeneration Academy, και με την πολύτιμη συνεργασία των Google, Facebook, Code.Hub και του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς. Οι τομείς εκπαίδευσης – στον δεύτερο κύκλο ήταν JavaScript, Digital Marketing, Sales και Data Science – επελέγησαν με βάση ειδική έρευνα που αποτύπωσε τα γνωστικά πεδία και την εξειδίκευση που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Η διαδικασία αξιολόγησης των νέων που αιτούνται τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα – στους δύο κύκλους κατατέθηκαν περισσότερες από 6.500 αιτήσεις από πτυχιούχων όλων των κλάδων – γίνεται με την πιο σύγχρονη μέθοδο και με πραγματικές συνθήκες της αγοράς.
Συγκεκριμένα, μετά το πρώτο στάδιο όπου επιβεβαιώνεται ότι οι αιτούντες στο www.projectfuture.gr καλύπτουν τα κριτήρια συμμετοχής, όπως ότι είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως 29 ετών και ότι έχουν προϋπηρεσία από 0 ως 3 χρόνια, καλούνται να κάνουν ψυχομετρικό τεστ με τη μέθοδο του game – based assessment.

Ακολουθούν, στο επόμενο στάδιο, συνεντεύξεις από στελέχη της αγοράς, οι οποίες γίνονται με τρόπο που και πάλι δίνουν στους υποψηφίους την εμπειρία της πραγματικής αγοράς εργασίας.
H εκπαίδευση χωρίζεται σε δύο μέρη, εκ των οποίων το πρώτο είναι 24ωρη εκπαίδευση σε θέματα προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ενώ στο δεύτερο μέρος γίνονται οι εκπαιδεύσεις στον τομέα που επέλεξε ο πτυχιούχος.

Για μεγάλο αριθμό νέων που συμμετέχουν οι συνεντεύξεις είναι η πρώτη «γεύση» από το απαιτητικό περιβάλλον των επιχειρήσεων και η γενικότερη εκπαίδευση, για παράδειγμα, για τον τρόπο σύνταξης ενός βιογραφικού, είναι πολύ χρήσιμες εμπειρίες από μόνες τους.
Μετά το τέλος της εκπαίδευσης, τα βιογραφικά των επιτυχόντων βρίσκονται στην πλατφόρμα του ReGeneration στην οποία έχουν πρόσβαση οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που μετέχουν στο πρόγραμμα. Ανάλογα με τις ανάγκες τους μπορούν να καλέσουν σε συνέντευξη τους αποφοίτους του Project Future και εάν υπάρξει πρόσληψη, θα γίνεται με σύμβαση τουλάχιστον εξάμηνης διάρκειας και ελάχιστη μηνιαία αμοιβή τα 750 ευρώ (μικτά). Με βάση την εμπειρία του ReGeneration, το 80% των εργαζομένων παραμένει στη θέση του και μετά το εξάμηνο.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019 ενώ το Project Future θα γίνεται από την Τράπεζα Πειραιώς κάθε χρόνο σε δύο κύκλους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις