Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Πράσινο φως” για το σύστημα αυτόνομης στάθμευσης των Daimler και Bosch

Η Daimler και η Bosch μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν την αυτοματοποιημένη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό, αφού έλαβαν έγκριση από τις γερμανικές ρυθμιστικές αρχές.

Η υπηρεσία, που είναι προσβάσιμη μέσω εφαρμογής smartphone, είναι η πρώτη πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία στάθμευσης χωρίς οδηγό που εγκρίνεται επισήμως για καθημερινή χρήση, ανέφεραν οι εταιρείες σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το TechCrunch, οι δύο εταιρείες άρχισαν να αναπτύσσουν το πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης χωρίς οδηγό το 2015, ενώ το λάνσαραν για πρώτη φορά το 2017 στο γκαράζ στάθμευσης του μουσείου Mercedes-Benz. Τον επόμενο χρόνο και μετά από εντατικές δοκιμές, οι επισκέπτες του μουσείου μπόρεσαν να δοκιμάσουν την υπηρεσία με μια σημαντική διαφορά: ένας οδηγός ασφάλειας ήταν πάντα πίσω από το τιμόνι.

Η Γερμανία δεν διαθέτει επίσημη διαδικασία έγκρισης για αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης χωρίς οδηγό. Από την αρχή, οι εταιρείες έφτιαξαν μια ομάδα με αρχές από τη Στουτγάρδη και το Υπουργείο Μεταφορών του κράτους της Βάδης-Βυρτεμβέργης μαζί με εμπειρογνώμονες της γερμανικής αρχής πιστοποίησης TÜV Rheinland, οι οποία αξιολόγησαν την ασφάλεια της συγκεκριμένης αυτόματης λειτουργίας. Η διαδικασία αυτή βοήθησε τους ρυθμιστικούς φορείς να καταρτίσουν κατευθυντήριες γραμμές για τα κριτήρια δοκιμών και έγκρισης που μπορούσαν να εφαρμοστούν πέραν αυτού του πιλοτικού προγράμματος.

“Αυτή η απόφαση των αρχών δείχνει ότι οι καινοτομίες όπως η αυτοματοποιημένη στάθμευση είναι δυνατές στη Γερμανία πρώτα”, ανέφερε σε δήλωσή του ο Markus Heyn, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch. “Η οδήγηση και η στάθμευση χωρίς οδηγό αποτελούν σημαντικά δομικά στοιχεία για την κινητικότητα του αύριο. Το αυτοματοποιημένο σύστημα στάθμευσης δείχνει πόσο έχουμε ήδη προχωρήσει κατά μήκος αυτής της αναπτυξιακής πορείας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις