Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Νέα χρηματοδότηση 50 εκατ. λιρών σήκωσε η Atom Bank

Νέα χρηματοδότηση, ύψους 50 εκατ. λιρών, σήκωσε η mobile τράπεζα Atom Bank, από τις BBVA, Toscafund, Woodford Patient Capital Trust και Perscitus LLP. Ο γύρος αυτός ανεβάζει την αξία της fintech startup στα 450 εκατ. λίρες.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να επιταχύνει την ανάπτυξή της, τις επενδύσεις της σε νέα τεχνολογία και το λανσάρισμα νέων προϊόντων. Εκτός από αυτά τα πλάνα, ο Mark Mullen, Διευθύνων Σύμβουλος της Atom, σχεδιάζει να αυξήσει την ομάδα της τράπεζας. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι “θα προσθέσουμε 50 νέους ρόλους φέτος για να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρουμε”.

Η Atom αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή δέχεται αιτήσεις για επιχειρηματικά δάνεια αξίας 20 εκατ. λιρών την εβδομάδα. Η τράπεζα υπολογίζει ότι τα συνολικά χρήματα που δανείζει, τόσο σε ιδιοκτήτες σπιτιών όσο και σε μικρές επιχειρήσεις, αυξήθηκαν κατά 76% τον προηγούμενο χρόνο και “ανέβηκαν” στα 2,4 δισ. λίρες. Σχετικά με την τελευταία χρηματοδότηση, η Bridget Rosewell, πρόεδρος της Atom, ανέφερε: “Η τελευταία αυτή επένδυση αναγνωρίζει την τεράστια πρόοδο που έχουμε κάνει στην προσπάθεια μας να ‘διαταράξουμε’ την τραπεζική του Ηνωμένου Βασιλείου”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η BBVA, που ηγήθηκε του τελευταίου γύρου, είχε προχωρήσει και τα προηγούμενα χρόνια σε πολύ μεγάλες επενδύσεις στην Atom Bank, της οποίας από πέρυσι κατέχει το 39%.  Σύμφωνα με τον κανονισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο οι εταιρείες που αποκτούν άνω του 30% άλλων εταιρειών υποχρεούνται να κάνουν προσφορά πλήρους εξαγοράς. Η BBVA, μετά την περσινή επένδυση ύψους 85 εκατ. ευρώ στην fintech, ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να την εξαγοράσει και πήρε ειδική άδεια να μην προβεί σε μια τέτοια κίνηση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις