Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

NA-KD: 20 εκατ. ευρώ σήκωσε το Σουηδικό fashion marketplace

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου μόδας NA-KD, με έδρα το Γκέτεμποργκ, επέκτεινε τον δεύτερο γύρο χρηματοδότησής της, εξασφαλίζοντας 20 εκατ. ευρώ επιπλέον, τα οποία ανεβάζουν την αξία της στα 65 εκατ. ευρώ.

Επικεφαλής της πρόσθετης αυτής χρηματοδότησης ήταν οι υφιστάμενοι επενδυτές Partech, Northzone και eEquity, ενώ συμμετείχαν και οι νέοι επενδυτές Quadrille Capital και La Maison.

Επίσημες αναφορές της NA-KD κάνουν λόγο για ανάπτυξη της startup κατά 95% το 2018, ενώ πρόσφατες μετρήσεις, για το πρώτο μισό του 2019, έδειξαν μια τάση ανάπτυξης πάνω από 90%. Οι αριθμοί αυτοί, σύμφωνα με το Tech.eu, ήταν που “πυροδότησαν” την επέκταση του γύρου χρηματοδότησης.

Ο Jarno Vanhatapio, CEO και ιδρυτής της NA-KD δήλωσε σχετικά: “Το 2018 έκλεισε το τρίτο έτος λειτουργίας μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε μεγάλο βαθμό ώστε να μπορούμε να υποστηρίξουμε την ταχεία ανάπτυξή μας και να καλύψουμε τους μεσοπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους κερδοφορίας μας. Η διείσδυσή μας στην αγορά εξακολουθεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα, ωστόσο έχουμε κοινό σε πάνω από 80 αγορές.”

Προκειμένου να αυξήσει την “κίνηση” στις αγορές που επεκτείνεται, η εταιρεία θεωρεί ότι πρέπει να προσαρμόζεται στην καθεμία ξεχωριστά. Θέλει, λοιπόν, το κάθε marketplace της να είναι “τοπικό”, να χρησιμοποιεί την γλώσσα της εκάστοτε χώρας αλλά και να προσαρμόζεται στις συνήθειες και στην κουλτούρα αυτής.

Σύμφωνα με τον Bjorn Bergstrom, Επικεφαλής Ανάπτυξης στην NA-KD, τα “τοπικά” sites της NA-KD αποτέλεσαν σημαντικό μοχλό ανάπτυξης και ταχείας βελτίωσης των λειτουργικών αποτελεσμάτων. Η startup έχει εφαρμόσει αυτό το μοντέλο, με τη χρήση αυτοματοποιημένων διαδικασιών μετάφρασης, σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Κάτω Χώρες, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Γαλλία, Βέλγιο, Σουηδία, Δανία, Νορβηγία και Πολωνία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις