Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Nubank: Χρηματοδότηση 400 εκατ. δολαρίων με επικεφαλής την TCV

Η Βραζιλιάνικη Nubank εξασφάλισε 400 εκατ. δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την TCV.

Η Nubank ιδρύθηκε το 2013 ως μια μικρή startup που στόχευε να δώσει στους ανθρώπους τον έλεγχο της οικονομικής τους ζωής. Με την έβδομη χρηματοδότησή της, η Nubank είναι τώρα η μεγαλύτερη “ψηφιακή τράπεζα” στον κόσμο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Στον γύρο συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές συμπεριλαμβανομένων των Tencent, DST Global, Sequoia Capital, Dragoneer, Ribbit Capital καιThrive Capital. Είναι η πρώτη φορά που η TCV επενδύει σε μια εταιρεία στη Λατινική Αμερική, αναφέρει το δελτίο προσθέτοντας ότι η Nubank είναι η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη FinTech, αφού έχει διπλασιάσει την πελατειακή της βάση από τον Οκτώβριο του 2018 και πλέον “έχει 2 εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα προϊόντα της”.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να επιταχύνει την ανάπτυξη της στη Βραζιλία και να εισέλθει σε νέες χώρες στη Λατινική Αμερική, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο David Velez, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Nubank. Φέτος, η Nubank άρχισε να λειτουργεί σε Μεξικό και Αργεντινή.

Η εταιρεία έχει επιπλέον επεκτείνει την γραμμή προϊόντων της, η οποία περιλαμβάνει πλέον προσωπικά δάνεια και λογαριασμούς αποταμιεύσεων για ιδιώτες αλλά και αντίστοιχα προϊόντα για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. “Παραμένουμε σταθεροί στη δέσμευσή μας να καταπολεμήσουμε την πολυπλοκότητα και να δώσουμε πίσω στους ανθρώπους τον έλεγχο των οικονομικών τους”, δήλωσε ο Velez στο δελτίο τύπου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις