Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ο όμιλος InterContinental καταργεί τα προϊόντα περιποίησης μιας χρήσης

Ο όμιλος InterContinental Hotels “απομακρύνει” όλα τα μίνι προϊόντα περιποίησης (σαπούνια, σαμπουάν κλπ) από τα ξενοδοχεία τα οποία διαχειρίζεται για περιβαλλοντικούς σκοπούς.

Ο όμιλος ιδιοκτησίας των ξενοδοχείων Holiday Inn και Crowne Plaza δεσμεύθηκε να αφαιρέσει τα μικρά πλαστικά μπουκάλια από τα 843 χιλ. δωμάτια του μέχρι το 2021. Η εταιρεία, που έχει ήδη “καθαρίσει” το ένα τρίτο της ιδιοκτησίας της, είναι η πρώτη που “προχωρά” σε μια τέτοια κίνηση.

Στη θέση των ατομικών προϊόντων περιποίησης τοποθετούνται προϊόντα πολλαπλής χρήσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της IHG, Keith Barr, δήλωσε: “Εμείς συλλογικά ως βιομηχανία πρέπει να κάνουμε τη διαφορά […] Πριν από πέντε χρόνια ήταν μια άσκηση tick-the-box. Σήμερα, γίνονται συναντήσεις επί συναντήσεων που καταγράφουν λεπτομερώς τι κάνουμε για το αποτύπωμα άνθρακα μας.”

Πέρυσι, η IHG δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί πλαστικά καλαμάκια μέχρι τα τέλη του 2019. Ο κ. Barr πρόσθεσε ότι «ο επόμενος μεγάλος στόχος» είναι τα πλαστικά πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα που χρησιμοποιούνται για το πρωινό. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με την εταιρία τεχνητής νοημοσύνης Winnow σε έναν πιλότο που παρακολουθεί τις σπατάλες που γίνονται κατά τη διάρκεια του πρωινού σε κάποια από τα ξενοδοχεία της.

Παράλληλα, η IHG δεσμεύτηκε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα ανά κατειλημμένο δωμάτιο κατά 6% μέχρι το επόμενο έτος ενώ το διάσημο θέρετρό της, Six Senses, δήλωσε ότι μέχρι το 2022 θα καταφέρει να μην χρησιμοποιεί πουθενά πλαστικό.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις