Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Hyundai λάνσαρε αυτοκίνητο που φορτίζει μέσω “ηλιακής οροφής”

H Hyundai λάνσαρε το πρώτο της αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει δυνατότητα φόρτισης μέσω ηλιακής οροφής. Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η εταιρεία ανέφερε ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στην τελευταία έκδοση του Sonata Hybrid και θα “εισαχθεί” σε άλλα οχήματα τα επόμενα χρόνια.

Στόχος είναι η ηλιακή οροφή να υποστηρίξει την ηλεκτροδότηση του αυτοκινήτου, να αυξήσει την απόδοση του καυσίμου και να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε η Hyundai. Τα ηλιακά πάνελ συνδέονται με την οροφή του οχήματος και μπορούν να φορτιστούν ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Η Hyundai πρόσθεσε ότι το 30% έως 60% της μπαταρίας του αυτοκινήτου μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας την ηλιακή τεχνολογία. Με έξι ώρες φόρτισης την ημέρα, το όχημα θα μπορούσε να αυξήσει τις αποστάσεις που διανύει κατά 1.300 χιλιόμετρα το χρόνο.

Σε δήλωσή του, ο Heui Won Yang, Επικεφαλής της Τεχνολογικής Μονάδας του Ομίλου Hyundai, είπε ότι η τεχνολογία επέτρεψε στους πελάτες της να “αντιμετωπίσουν δραστικά” ζητήματα που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων, ενώ πρόσθεσε ότι η επιχείρηση ελπίζει να επεκτείνει την τεχνολογία στα οχήματα με παραδοσιακούς κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Προς το παρόν, το όχημα πωλείται στη Νότια Κορέα και θα κυκλοφορήσει και στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, ωστόσο δεν υπάρχουν σχέδια για κυκλοφορία του στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις