Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ για την γερμανική FinTech Penta

Η Penta, γερμανική startup η οποία παρέχει τραπεζικές υπηρεσίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, συγκέντρωσε πάνω από 8 εκατ. ευρώ σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης, σύμφωνα με το TechCrunch.

Στον γύρο χρηματοδότησης της εταιρείας (η οποία πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Finleap), ηγήθηκε η HV Holtzbrinck Ventures ενώ συμμετείχε τόσο η Finleap όσο και η Fabrick, μια ιταλική fintech πλατφόρμα η οποία είναι επίσης μέτοχος της Penta.

Η startup συγκέντρωσε 7 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης series A, στα τέλη του 2018 ενώ υπολογίζεται ότι έχει σηκώσει συνολικά 18 εκατ. ευρώ από όταν ιδρύθηκε, το 2016.

Η χρηματοδότηση αυτή, όπως προαναφέραμε, έρχεται μετά την εξαγορά της Penta από την Finleap, μια γερμανική εταιρεία η οποία δημιουργεί άλλες εταιρείες, μεταξύ των οποίων και η τραπεζική πλατφόρμα solarisBank.

Μετά την εξαγορά της, η Penta απασχολεί πάνω από 50 άτομα και έχει γραφεία σε Βερολίνο, Βελιγράδι και Μιλάνο. Ο CEO της Penta, Marko Wenthin υποστηρίζει ότι η διεθνής επέκταση θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς στόχους της εταιρείας, μετά την χρηματοδότηση της HV Holtzbrinck Ventures.

“Αυτή η χρηματοδότηση θα μας επιτρέψει να επενδύσουμε περαιτέρω στο προϊόν και στις συνεργασίες μας για να γίνουμε η οικονομική πλατφόρμα που επιλέγουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Επιπλέον, θα προωθήσουμε την διεθνή επέκταση της Penta, ξεκινώντας φέτος από την Ιταλία», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις