Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 10,3 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Σουηδική InsurTech Hedvig

Η Hedvig, σουηδική startup ασφάλισης σπιτιών, σήκωσε 10,3 εκατ. ευρώ από την Obvious Ventures, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο και τον D-Ax, τον επενδυτικό βραχίονα του σουηδικού ομίλου λιανικής Axel Johnson’s.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει την χρηματοδότηση για να επεκτείνει τόσο τις υπηρεσίες της όσο και την παρουσία της σε αγορές εκτός Σουηδίας. Το νέο κεφάλαιο, ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 35,5 εκατ. δολάρια και πρόκειται να την βοηθήσει επίσης να εδραιωθεί ως δυνατός περιφερειακός “παίκτης”.

“Κατασκευάζουμε μια παγκόσμια εταιρεία. Ξεκινήσαμε στη Σουηδία […] και λειτουργεί ως μια καλή αγορά δοκιμών καθώς έχουμε μερικούς από τους πιο προοδευτικούς και απαιτητικούς καταναλωτές στον κόσμο. Σήμερα, δεν έχουμε να μοιραστούμε νέα για μελλοντικές αγορές, αλλά μείνετε συντονισμένοι!”, δήλωσε στο TechCrunch ο Lucas Carlsen, συνιδρυτής και CEO της startup. Και συνέχισε:

“Η νέα χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για την ανάπτυξη της εταιρείας στη Σουηδία, αλλά θα εξετάσουμε επίσης την επέκταση σε νέες αγορές και ασφαλιστικές κατηγορίες. […] οι νέοι μας εταίροι δεσμεύονται να στηρίξουν το μακροπρόθεσμο όραμά μας».

Η Hedvig, η οποία ιδρύθηκε το 2016, έχει αυτή τη στιγμή 15 χιλ. πελάτες στην Σουηδία, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για να ασφαλίσουν ενοικιασμένα ή ιδιόκτητα διαμερίσματα. Η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και καινοτόμους αλγορίθμους για να “αξιολογήσει” έναν πιθανό πελάτη και στη συνέχεια να του παρέχει χαμηλού κόστους ασφάλιστρα. Χρησιμοποιεί επίσης αλγορίθμους για τις διαδικασίες διεκπεραίωσης αποζημιώσεων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις