Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υπηρεσίες ασφάλισης θα παρέχει πλέον στους πελάτες της η Tesla

Η Tesla ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πλέον θα προσφέρει υπηρεσίες ασφάλισης στους πελάτες της στην Καλιφόρνια. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι προσφορές της ενδέχεται να είναι 30% φθηνότερες από άλλα ασφαλιστικά προγράμματα, αν και δεν δημοσίευσε ακριβείς τιμές.

Η Tesla Insurance είναι διαθέσιμη αρχικά μόνο στην Καλιφόρνια, αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι θα επεκταθεί και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής στο μέλλον. Οι πελάτες της Tesla στην Καλιφόρνια μπορούν να λάβουν μια ασφαλιστική προσφορά μέσα σε λίγα λεπτά και όσοι έχουν ήδη παραγγείλει αυτοκίνητα της εταιρείας μπορούν να λάβουν αντίστοιχη προσφορά μαζί με τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.

Σύμφωνα με το CNBC, οι ασφάλειες για τα αυτοκίνητα της Tesla είναι πιο ακριβές από αυτές ανταγωνιστικών οχημάτων, λόγω του κόστους της τεχνολογίας και των ανταλλακτικών τους. Το μέσο κόστος ασφάλισης ενός οχήματος Tesla στις ΗΠΑ κυμαίνεται από 1.913 δολάρια ετησίως για ένα μοντέλο 3, το πιο οικονομικό μοντέλο της εταιρείας, στα 2.963 δολάρια ετησίως για ένα μοντέλο S 90 D, το πιο ακριβό αυτοκίνητο της Tesla.

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, είχε ανακοινώσει τα σχέδια του για λανσάρισμα της ασφαλιστικής υπηρεσίας, στους μετόχους της εταιρείας, από τον Απρίλιο. Ο Warren Buffett, CEO της Berkshire Hathaway είχε αντιδράσει τότε λέγοντας στους υπόλοιπους μετόχους πως “δεν είναι μια εύκολη δουλειά” και πως “η επιτυχία μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που μπαίνει στην ασφαλιστική αγορά είναι τόσο πιθανή όσο η επιτυχία μιας ασφαλιστικής εταιρείας που μπαίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις