Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ισραηλινή Canabo Research “ετοιμάζεται” για το χρηματιστήριο του Λονδίνου

Η Ισραηλινή Canabo Research επιδιώκει φέτος να καταστεί η πρώτη εταιρεία κάνναβης που θα “μπει” στην κύρια χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου, στην προσπάθεια της να συγκεντρώσει 4,8 εκατ. δολάρια για κλινικές δοκιμές και την έναρξη πωλήσεων μη συνταγογραφούμενων προϊόντων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Kanabo, Avihu Tamir, δήλωσε στο Reuters ότι βλέπει καλύτερες προοπτικές στο Λονδίνο από ό,τι σε πιο κορεσμένες αγορές, παρά τις αναταραχές που προκαλεί η διαφαινόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιστεύει ότι αξίζει να είναι πρωτοπόρος στην υπέρβαση ρυθμιστικών εμποδίων.

“Σε αυτόν τον κλάδο, το πλεονέκτημα του πρώτου είναι σημαντικό”, είπε, προσθέτοντας ότι οι πρώτες εταιρείες κάνναβης που μπήκαν στο χρηματιστήριο του Καναδά παρέμειναν οι μεγαλύτερες. Η είσοδος της εταιρείας αναμένεται να γίνει το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αποκάλυψε στη συνέχεια.

Τα προϊόντα της Kanabo καταναλώνονται μέσω μιας συσκευής “ατμίσματος” που έχει εγκριθεί από το ισραηλινό υπουργείο Υγείας. Η εταιρεία επιδιώκει να λανσάρει μη συνταγογραφούμενα προϊόντα και σε Γερμανία και Βρετανία, δήλωσε ο Tamir.

Αξίζει να σημειωθεί η ιατρική κάνναβη είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, με αποτέλεσμα η ισραηλινή ρυθμιστική αρχή να προειδοποιήσει τον Μάιο ότι όλο αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια “επενδυτική φούσκα”.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις