Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Norbloc “αποφοίτησε” από το πρόγραμμα της τράπεζας Emirates NBD

Πέντε FinTech startups, μεταξύ των οποίων και η “δική μας” Norbloc, χρησιμοποίησαν με επιτυχία το API Sandbox της Emirates NBD για τη δημιουργία καινοτόμων χρηματοπιστωτικών λύσεων και κατάφεραν να “αποφοιτήσουν” από το API Sandbox Program που “τρέχει” η τράπεζα μαζί με τον DIFC FinTech Hive, έναν από τους μεγαλύτερους επιταχυντές χρηματοοικονομικής τεχνολογίας στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και τη Νότια Ασία.

Οι υπόλοιπες εταιρείες που αναδείχθηκαν μέσα από το πρόγραμμα ήταν η Monimove (πλατφόρμα αυτοματοποίησης και προστασίας συναλλαγών), η Gamechanger (τραπεζικό σύστημα σε πληκτρολόγιο), η Bankbuddy (chatbot για τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία) και η Leap FinTech (ψηφιακό πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις). Όλες οι εταιρείες έλαβαν πιστοποιητικό συνεργασίας από την τράπεζα.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η πρωτοβουλία θα ανοίξει το δρόμο για πολλές ακόμα συνεργασίες στο μέλλον μεταξύ τραπεζών και FinTechs στην περιοχή, βοηθώντας να αντιμετωπιστούν διάφορες προκλήσεις και παρέχοντας ταυτόχρονα μια πιο έξυπνη και ασφαλέστερη εμπειρία πελατών”, δήλωσε ο Abdulla Qassem, επικεφαλής της Emirates NBD.

Η πλατφόρμα API Sandbox της Emirates NBD είναι η πρώτη στην ευρύτερη περιοχή και ουσιαστικά εξοπλίζει τις FinTechs και τους προγραμματιστές με τα κατάλληλα εργαλεία για να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε πρωτότυπα εργασίας, με στόχο την επιτάχυνση της ανάπτυξης και της εισαγωγής στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών ψηφιακής τραπεζικής.

Το πρόγραμμα ήταν ανοιχτό σε όλες τις FinTechs του επιταχυντή DIFC FinTech Hive, επιτρέποντάς τους να παρουσιάσουν τις προτάσεις που διαθέτουν σε ανώτερα στελέχη της Emirates NBD, να αποδείξουν ότι η τεχνολογία τους μπορεί να ενσωματωθεί με μια πραγματική τράπεζα και εξασφαλίζοντας περαιτέρω συνεργασία με την Emirates NBD.

Η ελληνο-σουηδική Norbloc

Η Norbloc είναι μια FinTech – Regtech Startup η οποία ιδρύθηκε το 2016 και δραστηριοποιείται στο χώρο της ταυτοποίησης πελατειακής βάσης ή Know Your Customer (KYC). Έχει την έδρα της στη Σουηδία και γραφεία στην Αθήνα για την ανάπτυξη των τεχνολογικών υποδομών της πλατφόρμας.

H ψηφιακή πλατφόρμα της Norbloc επιτρέπει την εύκολη συλλογή και αναθεώρηση των προσωπικών στοιχείων των πελατών μετά από πρόσκληση της τράπεζας. Αυτά αποθηκεύονται και πιστοποιούνται με βάση το εκάστοτε ρυθμιστικό πλαίσιο μέσω blockchain κάτι που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν από τους πελάτες για χρήση σε άλλες τράπεζες ή σε πιθανούς ελέγχους.

Η πρώτη πιστοποίηση των στοιχείων θα πρέπει να γίνει προφανώς με παραδοσιακούς τρόπους από το εκάστοτε τραπεζικό ίδρυμα και κάθε αλλαγή που θα κάνει ο πελάτης στα στοιχεία του θα ειδοποιεί την τράπεζα για να ζητήσει την εξακρίβωση των αλλαγών αυτών. Η πλατφόρμα της Norbloc επιτρέπει στις τράπεζες που έχουν πραγματοποιήσει την αρχική πιστοποίηση των πελατών να χρεώνουν ένα ποσό σε άλλες τράπεζες που ζητάνε πρόσβαση στα στοιχεία αυτά.

Η Norbloc ήταν μέσα στην 11άδα των Startups του FinTech Hive Accelerator του Dubai International Financial Centre και δραστηριοποιείται ήδη στην Ευρώπη και ειδικά στη Σουηδία και στη Μέση Ανατολή. Πρόσφατα, η εταιρεία, που έχει συνολικά σηκώσει 1,6 εκατ. δολάρια από τη Marathon VC, “μπήκε” στην πρώτη κοινοπραξία Know Your Customer στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις