Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H ευρωπαϊκή αγορά του Blockchain θα ξεπεράσει τα 4,9 δις το 2023

Αυξανόμενες προβλέπεται να είναι οι δαπάνες για το Blockchain στην ευρωπαϊκή αγορά την επόμενη τετραετία.

Έως το 2023, η ευρωπαϊκή αγορά του Blockchain θα διευρύνεται με μέσο ετήσιο ρυθμό 65%, φθάνοντας τα 4,9 δισ. δολάρια από 800 εκατ. δολάρια το 2019. Σύμφωνα με σχετική ανάλυση της IDC (Worldwide Semiannual Blockchain Spending Guide), η χρήση του Blockchain επεκτείνεται σταδιακά από τις μεγάλες επιχειρήσεις στις μικρότερες – ακόμη και τις νεοσύστατες – οι οποίες επιδιώκουν μέσω της τεχνολογίας να εξασφαλίσουν την αξιόπιστη διαχείριση κεφαλαίων, προσωπικών δεδομένων και περιουσιακών στοιχείων.

Όπως εξηγούν οι αναλυτές, σε μια ψηφιακή αγορά, η οποία στηρίζεται όλο και περισσότερο στα δεδομένα, το blockchain δεν αποτελεί, πλέον, απλά ένα εργαλείο κρυπτογράφησης και μια χρηματοοικονομική τεχνολογία. Αυτή η διευρυμένη αντίληψη για την τεχνολογία του Blockchain αποτελεί και το βασικό λόγο για τη συνεχή μεγέθυνση της αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της IDC για την ευρωπαϊκή αγορά Blockchain, ο τραπεζικός κλάδος και οι τραπεζικές εργασίες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν τη μερίδα του λέοντος και συγκεκριμένα το 31% των συνολικών δαπανών. Στο μεταξύ, οι τράπεζες, η βιομηχανία, οι επαγγελματικές υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο είναι οι πιο υποσχόμενοι κλάδοι όσον αφορά το blockchain επί ευρωπαϊκού εδάφους, αφού είναι οι τομείς που αναμένεται να έχουν τη μεγαλύτερη μέση ετήσια ανάπτυξη δαπανών τα επόμενα χρόνια.

Νέες περιπτώσεις χρήσης

Εκτός από τους παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας, που πρωταγωνιστούν στη χρήση του Blockchain, σταδιακά και άλλοι κλάδοι εισέρχονται στο πεδίο αυτό, καθώς συνεχώς αναδεικνύονται νέες περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας. Η επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός προσώπου είναι μια νέα περίπτωση χρήσης με ανοδική τάση στην Ευρώπη, η οποία εφαρμόζεται σε ασφαλιστικές, τραπεζικές, κυβερνητικές και καταναλωτικές υπηρεσίες.

Καθώς τα δεδομένα αναδεικνύονται ως ένας από τους πιο πολύτιμους πόρους, καθίσταται ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις να έχουν έναν αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο αποθήκευσης και χρήσης των προσωπικών δεδομένων των καταναλωτών. Το Blockchain προσφέρει ένα αποκεντρωμένο και κρυπτογραφημένο σύστημα, που κάνει ακριβώς αυτήν τη δουλειά και πλέον χρησιμοποιείται σε διάφορους τομείς, όπως οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

“Οι εταιρείες αρχίζουν να βλέπουν το blockchain όχι μόνο ως ένα μέσο κρυπτογράφησης, αλλά και ως ένα εργαλείο διαχείρισης, που μπορεί να παρακολουθεί τα στοιχεία, τις πληροφορίες και τα δεδομένα των πελατών. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη βιομηχανία μεταφορών για την παρακολούθηση των αποστολών, μέχρι το λιανεμπόριο για την παρακολούθηση της προέλευσης των προϊόντων”, αναφέρουν οι αναλυτές της IDC, εξηγώντας τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο sepe.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις