Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το Βερολίνο συγκεντρώνει το 76% των startup επενδύσεων στη Γερμανία!

Γνωρίζουμε ότι το Βερολίνο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα startup hubs στην Ευρώπη και όχι μόνο. Πρόσφατα μάλιστα, η πόλη είχε καταταχθεί στην δεκάδα με τα κορυφαία startup οικοσυστήματα παγκοσμίως για το 2019. Νέα στοιχεία έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δυναμική της πόλης τόσο στη συγκέντρωση startup εταιρειών όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με το EY Start-up-Barometer Germany of July 2019, το Βερολίνο συγκεντρώνει περίπου το 30% των Γερμανικών startups ενώ αντλεί τα περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια στη χώρα, και μάλιστα με διαφορά. Το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι startups στην πόλη συγκέντρωσαν 2,141 δισ. ευρώ σε 130 επενδυτικούς γύρους. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 76% των συνολικών επενδύσεων σε γερμανικές startups! 

Οι τομείς που συγκεντρώνουν τα περισσότερα χρήματα είναι το FinTech και οι Μεταφορές, καθένας από τους οποίους σήκωσε πάνω 600 εκατ. ευρώ στο συγκεκριμένο διάστημα, και άρα το 90% του συνόλου των εγχώριων χρηματοδοτήσεων. Οι πέντε μεγαλύτεροι γύροι συνολικά “άγγιξαν” τα 1,159 δισ. ευρώ και πήγαν στις εταιρείες GetYourGuide, N26, Adjust, Doctolib και Friday.

Γιατί στο Βερολίνο;

Η πόλη του Βερολίνου φαίνεται να προσελκύει νέους και ταλαντούχους ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό συμβαίνει για δύο λόγους, κυρίως. Πρώτον, οι συνθήκες για να ξεκινήσει κάποιος την επιχείρησή του στο Βερολίνο είναι ευνοϊκές: Το κόστος ενοικίασης γραφείου αλλά και σπιτιού είναι χαμηλότερο από πολλές άλλες μεγαλουπόλεις ενώ η πόλη διαθέτει τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους εργασίας στην Γερμανία, ισχυρά επιχειρηματικά δίκτυα και αμέτρητους incubators. Επιπλέον, το πολυεθνικό και δημιουργικό περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό πλεονέκτημα – το 80% των startups στο Βερολίνο συμφωνούν ότι το οικοσύστημα ευνοείται από την μετανάστευση. Κάτι που αξίζει, τέλος να σημειωθεί, είναι ότι το Βερολίνο έχει 50% περισσότερες γυναίκες founders από όλες τις άλλες γερμανικές πόλεις!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις