Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στο δίκτυο blockchain της JPMorgan “μπαίνει” η OCBC από τη Σιγκαπούρη

Η OCBC είναι η πρώτη τράπεζα με έδρα τη Σιγκαπούρη που, όπως ανακοίνωσε, θα συμμετέχει στο διατραπεζικό δίκτυο blockchain της JPMorgan Chase.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Times Singapore, στο δίκτυο, το οποίο ονομάζεται Interbank Information Network (IIN), συμμετέχουν συνολικά 134 τράπεζες από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Η OCBC είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στη Νοτιοανατολική Ασία και ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ευρύτερης περιοχής.

343 τράπεζες έχουν “μπει” στο δίκτυο της JPMorgan από το 2018

Συνολικά, 343 τράπεζες συμμετέχουν στο δίκτυο από το 2018, με τις περισσότερες από αυτές (80) να είναι από την Ιαπωνία.

Το IIN ξεκίνησε πιλοτικά το 2017, με στόχο τη μείωση των τριβών στη διατραπεζική ανταλλαγή δεδομένων παγκόσμιων πληρωμών. Το δίκτυο είναι “χτισμένο” πάνω στο Quorum, το ιδιόκτητο blockchain της JPMorgan το οποίο βασίζεται στο Ethereum.

Σε δήλωσή του, ο John Hunter, παγκόσμιος επικεφαλής εκκαθάρισης στην JPMorgan Chase,  υπογράμμισε ότι: “Η πρόθεση μας ήταν, μέσω του IIN, να αναπτύξουμε ένα ουσιαστικό οικοσύστημα χρηστών των τραπεζών, εστιασμένο στην αξιοποίηση των αναδυόμενων τεχνολογιών, όπως το blockchain, για την καλύτερη αντιμετώπιση της πολύπλοκης βιομηχανίας διασυνοριακών πληρωμών”.

Και η Deutsche Bank μέλος του δικτύου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στο δίκτυο “μπήκε” και η Deutsche Bank, η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας.

Η JPMorgan έχει δηλώσει ότι στοχεύει να κλείσει συνολικά 400 συμφωνίες με τράπεζες μέχρι τα τέλη του 2019, υπονοώντας ότι κι άλλες κορυφαίες τράπεζες σχεδιάζουν να ενταχθούν στο δίκτυο στο εγγύς μέλλον.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις