Αύξηση 200 εκατ. λιρών “είδε” στις πωλήσεις της η Deliveroo το 2018

Η Λονδρέζικη Deliveroo, η δεύτερη πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία της Ευρώπης σύμφωνα με τους Financial Times, που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας UK Fast 50 για δύο συνεχόμενες χρονιές, ανακοίνωσε χθες (2/10) ότι, το 2018, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. λίρες.

Συνολικά, τα παγκόσμια κέρδη της έφτασαν τα 476 εκατ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση 72% σε σχέση με το 2017. Την ίδια ώρα, τα μικτά κέρδη της ανέβηκαν κατά 42% και άγγιξαν τα 91 εκατ. δολάρια. Η Deliveroo αποδίδει αυτό το άλμα στους αυξημένους όγκους παραγγελιών, στην ενισχυμένη προσφορά πελατών και στη συνεχή ανάπτυξη της στις ώριμες αγορές.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η εταιρεία χρησιμοποίησε την ανάπτυξή της για να επανεπενδύσει στην ίδια, τους συνεργάτες της και τους οδηγούς της. Μόνο το 2018, η εταιρεία αφιέρωσε 18 εκατ. λίρες στην τεχνολογία της και επέκτεινε τις δραστηριότητές της προσκαλώντας στην πλατφόρμα της εστιατόρια που απασχολούν τους δικούς τους στόλους παράδοσης. Η κίνηση αυτή “έφερε” 7.000 εστιατόρια στην Deliveroo, 2.000 περισσότερα από ότι αναμενόταν.

Βέβαια, πέρα από τα κέρδη και την αύξηση στις πωλήσεις πρέπει να σημειώσουμε ότι η Deliveroo είχε και σημαντικές “απώλειες” το 2018. Συγκεκριμένα, η εταιρεία είχε ζημία 232 εκατ. λιρών, ποσό αυξημένο κατά 16% σε σχέση με το 2017 (199 εκατ. λίρες). Ωστόσο, φαίνεται να παραμένει αισιόδοξη για το μέλλον και την περαιτέρω ανάπτυξή της.

“Είμαστε επικεντρωμένοι στην αποστολή μας να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία διανομής και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην επέκταση μας, την τεχνολογία και τα νέα προϊόντα για να ανταποκριθούμε σε αυτή τη φιλοδοξία. Είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της καινοτομίας στην διανομή φαγητού, βοηθώντας τα συνεργαζόμενα εστιατόρια να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και να προσφέρουν καλύτερα αμειβόμενη εργασία στους οδηγούς”, δήλωσε ο Will Shu, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας και συμπλήρωσε: “Αυτή είναι μόνο η αρχή”.

Υπενθυμίζουμε ότι η Deliveroo δραστηριοποιείται αυτή τη στιγμή σε 500 πόλεις και σε 13 αγορές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γαλλία, το Χονγκ Κονγκ, η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Σιγκαπούρη, η Ισπανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Μέσα σε αυτόν τον χρόνο, η εταιρεία σχεδιάζει να επεκταθεί σε άλλες 50 πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου ενώ έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ενός tech hub στο Εδιμβούργο.

Η “τρελή” αυτή τροχιά ανάπτυξης έχει την ώθηση της Amazon, η οποία τον Μάιο ηγήθηκε του όγδοου γύρου χρηματοδότησης της Deliveroo με 575 εκατ. δολάρια και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις