Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H blockchain startup Everledger σήκωσε 20 εκατ. δολάρια από την Tencent

Η Everledger, μια Λονδρέζικη startup που ασχολείται με το blockchain, σήκωσε έναν γύρο χρηματοδότησης (Series A), ύψους 20 εκατ. δολαρίων, από την Tencent, με τη συμμετοχή των Graphene Ventures, Bloomberg Beta, Rakuten, Fidelity, and Vickers Venture Partners.

Ο γύρος αυτό ακολουθεί έναν γύρο 10 εκατ. δολαρίων που έκλεισε τον Μάρτιο και ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας στα 30,4 εκατ. δολάρια. Τα χρήματα, σύμφωνα με την founder και CEO της, Leanne Kemp, θα χρησιμοποιηθούν για να προωθηθεί η αποστολή της Everledger, που είναι να “κάνει την εφοδιαστική αλυσίδα πιο βιώσιμη”.

“Η σημερινή ανακοίνωση ενισχύει τη δέσμευσή μας στις παγκόσμιες αγορές, τροφοδοτώντας παράλληλα τη δυναμική της βιομηχανίας μας καθώς συνεχίζουμε να ‘χτίζουμε την Everledger”, δήλωσε η Kemp, προσθέτοντας ότι αναμένει η επένδυση της Tencent να ενισχύσει την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα.  “Το ότι έχουμε αυτή την ισχυρή ομάδα επενδυτών μαζί μας σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξής μας είναι τόσο μια επικύρωση της καινοτομίας που έχουμε επιδείξει μέχρι σήμερα όσο και μια δήλωση μελλοντικής πρόθεσης”, κατέληξε.

Η τεχνολογία της Everledger επιτρέπει στους πελάτες της να προβάλλουν, να αποθηκεύουν, να αναζητήσουν και να καταστήσουν διαθέσιμες σε άλλους, πληροφορίες σχετικά με το κρασί, τα διαμάντια, τους πολύτιμους λίθους, τα ορυκτά, την τέχνη και άλλα “αγαθά”, on demand. Ουσιαστικά δημιουργεί ένα ψηφιακό αντίγραφο του κάθε αντικειμένου και καταγράφει τη “διαδρομή” του, παρέχοντας έτσι πληροφορίες σχετικά με αυτό, προστατεύοντάς το ή βοηθώντας στην πιστοποίησή του.

Στην περίπτωση του κρασιού, για παράδειγμα, η Everledger χρησιμοποιεί NFC και διασυνδεδεμένους αισθητήρες για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία των μπουκαλιών και να τα προστατεύει από την παραβίαση. Η startup διευκολύνει έτσι τη διαδικασία πιστοποίησης και καταγράφει τον “ιδιοκτήτη” στο ιδιωτικό της blockchain, έτσι ώστε κάθε συναλλαγή να καταγράφεται με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Όσον αφορά τους πολύτιμους λίθους, η Everledger τους παρακολουθεί από το ορυχείο μέχρι το ράφι του καταστήματος, χάρη στις συνεργασίες που έχει αναπτύξει με κατασκευαστές, εταιρείες πιστοποίησης και λιανοπωλητές. Όπως και με το κρασί, η εταιρεία δημιουργεί ψηφιακές αναπαραστάσεις των διαμαντιών, καταγράφοντας όχι μόνο τους σειριακούς αριθμούς που έχουν εγγραφεί σε αυτά αλλά και το κόψιμο, την καθαρότητα τους και πάνω από 40 άλλα στοιχεία που έχουν επιλεγεί και μπορούν να εγγυηθούν την ιχνηλασιμότητα του κάθε πολύτιμου λίθου.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις