Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η βρετανική Starling σήκωσε 30 εκατ. λίρες για να “μπει” σε νέες ευρωπαϊκές αγορές

Η Βρετανική «νεοτράπεζα» Starling εξασφάλισε χρηματοδότηση 30 εκατ. λιρών καθώς ετοιμάζεται για επέκταση σε ευρωπαϊκές αγορές.

Η Merian Chrysalis Investment Company Limited ηγήθηκε του γύρου, με 20 εκατ. λίρες ενώ τα υπόλοιπα 10 εκατ. επένδυσε η JTC, η οποία είχε χρηματοδοτήσει την Staling και σε προηγούμενο γύρο.

Από την ίδρυσή της το 2017, η Starling έχει «ανοίξει» συνολικά 930,000 λογαριασμούς ενώ αναμένεται να φτάσει τους 1 εκατ. πελάτες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η νέα επένδυση ανεβάζει τη συνολική της χρηματοδότηση στα 263 εκατ. λίρες και ακολουθεί έναν γύρο 75 εκατ. λιρών που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019.

Η Anne Boden, founder και CEO της Starling Bank, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η τελευταία επένδυση […] θα υποστηρίξει την ταχεία ανάπτυξη της Starling και θα μας βοηθήσει να φτάσουμε το 1  εκατ. πελάτες και το 1 δις. σε καταθέσεις εντός εβδομάδων. Θα μας βοηθήσει επίσης να επιταχύνουμε την παγκόσμια επέκτασή μας, ξεκινώντας από την Ευρώπη, έτσι ώστε ακόμα περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να επωφεληθούν από την εφαρμογή Starling».

Ο Richard Watts, διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Merian Chrysalis, πρόσθεσε: «Η Starling ήδη αποδεικνύει ότι είναι μια δύναμη που διαταράζει τον τραπεζικό τομέα, με την αποτελεσματική, φιλική προς τον χρήστη πλατφόρμα της να κερδίζει δημοτικότητα σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

Τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης θα επιτρέψουν στην ομάδα διαχείρισής της να συνεχίσει το φιλόδοξο αναπτυξιακό της πρόγραμμα και είμαστε ευτυχείς που είμαστε σε θέση να παράσχουμε πρόσθετη υποστήριξη σε αυτή τη συναρπαστική επιχείρηση».

Στο μεταξύ, το Fintech φαίνεται να είναι πολύ «καυτό» θέμα στη Βρετανία, αφού μόλις χθες η – ανταγωνίστρια- Revolut ανακοίνωσε πως πρόκειται να συνεργαστεί με τη Mastercard με στόχο την επέκτασή της στις ΗΠΑ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις