Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αύξηση 73% “είδε” στις συναλλαγές της η Zelle τον τελευταίο χρόνο

Κάτι παραπάνω από θετικά είναι τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου για την υπηρεσία πληρωμών Zelle.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όγκος πληρωμών της εταιρείας -σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι- κατέγραψε αύξηση 58%, ενώ ο όγκος συναλλαγών αυξήθηκε κατά 73%. Συνολικά, στάλθηκαν 49 δισ. δολάρια και πραγματοποιήθηκαν 196 εκατ. συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι το Zelle Network δημιουργήθηκε το 2017 από 30 αμερικανικές τράπεζες οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους “βάζοντας τα” ουσιαστικά με την PayPal. Οι τράπεζες ήθελαν ουσιαστικά να δώσουν τη δυνατότητα στους 86 εκατ. -τότε- πελάτες τους να στέλνουν άμεσα χρήματα και να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω των τραπεζικών τους εφαρμογών.

Σήμερα, μόλις δύο χρόνια μετά, πάνω από 600 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συμμετέχουν στο δίκτυο, συμπεριλαμβανομένων 254 που επεξεργάζονται τις συναλλαγές, ενώ 5.516 “εκπροσωπούνται” ουσιαστικά μέσω των πελατών τους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή Zelle.

“Σήμερα ένας στους δύο ενήλικες με τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ έχει πρόσβαση στη Zelle μέσως εφαρμογή της τραπεζική του εφαρμογής”, δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Lou Anne Alexander, πρόεδρος της Early Warning, του δικτύου που βρίσκεται “πίσω” από τη Zelle και συνέχισε:

“Οι καταναλωτές στρέφονται στη Zelle μέσω του app της τράπεζάς τους, γιατί είναι ένας βολικός τρόπος να πληρώσουν ο ένας τον άλλον χωρίς να χρειάζεται να κατεβάσουν άλλη εφαρμογή. Συνδέοντας χρηματοπιστωτικά ιδρύματα όλων των μεγεθών, έχουμε επιτρέψει στους καταναλωτές να πραγματοποιούν γρήγορες πληρωμές σε φίλους και οικογένειες. Χάρη στους εταίρους μας, αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο μεταφέρονται τα χρήματα σήμερα και επηρεάζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινούνται στο μέλλον».

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα η Τράπεζα της Αμερικής αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου “είδε” αύξηση 76% στις πληρωμές της Zelle. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι καταναλωτές έκαναν 80.8 εκατ. πληρωμές, αξίας 20.8 δισ. δολαρίων, μέσω της υπηρεσίας – και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις