Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Google εξαγόρασε τη Fitbit για 2,1 δισ. δολάρια!

Η Google μόλις εξαγόρασε την Fitbit για 2,1 δισ. δολάρια! Ο τεχνολογικό κολοσσός ανακοίνωσε την είδηση – που είχε κυκλοφορήσει σαν φήμη εδώ και κάποιες μέρες – αναφέροντας ότι βλέπει αυτήν την εξαγορά σαν “μια ευκαιρία για να επενδύσει ακόμα περισσότερο στο Wear OS και να εισάγει στην αγορά φορέσιμες συσκευές Made by Google”.

Με τη νέα συμφωνία, η Fitbit ενσωματώνεται πλήρως στην Google, “κρατά” ωστόσο τα δεδομένα των πελατών της, τα οποία όπως εξηγεί σε δική της ανακοίνωση “δεν θα χρησιμοποιηθούν για διαφημίσεις της Google”.

Το Apple Watch στο “στόχαστρο”

Η Google εδώ και χρόνια προσπαθεί (χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία) να πει στην αγορά των wearables με την πλατφόρμα Wear OS, την οποία έχει αναπτύξει. Από την άλλη, το hardware της Fitbit ήταν πάντα στην “πρώτη γραμμή”, επομένως μπορεί να δώσει στη Google το υπόβαθρο που χρειάζεται για να “χτίσει” νέες Android συσκευές. Επίσης, το γεγονός ότι η Fitbit εστιάζει στο κομμάτι του fitness tracking δίνει στην Google τη δυνατότητα να “ενισχύσει” τις εφαρμογές Google Fit αλλά και να προσφέρει μια ισχυρή εναλλακτική στο “κυρίαρχο” Apple Watch.

“Δουλεύοντας με την ομάδα της Fitbit και συνδυάζοντας την καλύτερη τεχνητή νοημοσύνη και τα καλύτερα software και hardware μπορούμε να προωθήσουμε την καινοτομία στα wearables και να δημιουργήσουμε προϊόντα που θα ωφελήσουν ακόμα περισσότερους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο”, ανέφερε η Google σε σχετική δημοσίευση στο blog της. “Η Google παραμένει επίσης αφοσιωμένη στο Wear OS και τους συνεργάτες της και σχεδιάζει να συνεργαστεί στενά με την Fitbit για να συνδυάσει τις καλύτερες πλατφόρμες smartwatch και fitness tracking”.

Η εξαγορά της Fitbit δεν είναι μάλιστα η πρώτη κίνηση της Google προς αυτήν την κατεύθυνση. Τον Ιανουάριο, η εταιρεία εξαγόρασε μια άγνωστη τεχνολογία smartwatch από τη Fossil, έναντι 40 εκατ. δολαρίων.

Από την άλλη πλευρά η Fitbit μπορεί να επωφεληθεί από λογισμικό και την ευρεία υποστήριξη της Google για να κάνει τα δικά της smartwatches πιο “έξυπνα”. Στο μεταξύ, με την ανακοίνωση της εξαγοράς, η μετοχή της Fitbit ανέβηκε κατά 16%, ενώ τη Δευτέρα, όταν η είδηση κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ανεπίσημα, η μετοχή ανέβηκε πάνω από 30%!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις