Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ε.Ε.: Πώς θα πάρετε 7.000.000 για την εταιρεία σας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να είναι ένας δαιδαλώδης οργανισμός, 28 κρατών, ωστόσο γίνονται σημαντικές προσπάθειες για την “ολοκλήρωσή” της σε διάφορους τομείς.

Ένας σημαντικός τομέας αφορά τις χρηματοδοτήσεις που προσφέρονται από διάφορα χρηματοδοτικά οχήματα αλλά και την άμεση πρόσβαση σε συμβουλευτική χρηματοδότησης, από μεγάλες τράπεζες επενδύσεων, χωρίς την ανάγκη ύπαρξης (πολλών) μεσαζόντων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στην πρόσφατη εκδήλωση – demo day του CapsuleT Accelerator από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας η ευρωβουλευτίνα Εύα Καιλή “παρουσίασε” το European Investment Advisory Hub, ένα κέντρο πρόσβασης σε υπηρεσίες συμβουλευτικής για χρηματοδότηση μεγάλων έργων, με ελάχιστο ύψος χρηματοδότησης τα 7 εκατομμύρια ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τα διάφορα χρηματοδοτικά οχήματά της.
Κοινοπραξίες Startups μπορούν να συμμετάσχουν με ένα κοινό business plan με “μεγαλύτερη απήχηση” για να έχουν πρόσβαση στο ελάχιστο ποσό.

Στην σελίδα της Εύας Καιλή θα βρείτε μια εξαιρετική λίστα με όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ε.Ε. για τη περίοδο 2014-2020 με πολλές πληροφορίες για τις προϋποθέσεις και τους δυνητικά δικαιούχους η οποία έχει συνταχτεί από την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPRS).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις