Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

14χρονη στις ΗΠΑ έλυσε το πρόβλημα των “νεκρών γωνιών” του αυτοκινήτου!

Μπορεί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να έχουν εξελιχθεί, να βρίσκουν καθημερινά λύσεις σε όλο και πιο περίπλοκα προβλήματα και να απλουστεύουν τη ζωή των οδηγών, μπορεί να έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην αυτόνομη οδήγηση, όμως υπάρχει ένα πρόβλημα, πολύ απλούστερο όλων αυτών, που δεν είχε καταφέρει (μέχρι τώρα) να λυθεί.

Ο λόγος για τις “νεκρές γωνίες” των πλαϊνών καθρεφτών, τα σημεία δηλαδή περιμετρικά του αυτοκινήτου με τα οποία ο οδηγός έχει μικρή ή καμία οπτική επαφή. Το ζήτημα των “τυφλών” αυτών σημείων έχει απασχολήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες έχουν αναπτύξει κάποια συστήματα προφύλαξης που οποία λειτουργούν όμως περισσότερο ενδεικτικά και όχι με απόλυτη ακρίβεια.

Τώρα, η Alaina Gassler, ένα 14χρονο κορίτσι από τις ΗΠΑ, που δεν έχει καν δίπλωμα οδήγησης, ήρθε να το λύσει οριστικά με μία webcam! Η Alaina σκέφτηκε να τοποθετήσει μία κάμερα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου, η οποία θα στέλνει το βίντεο σε έναν προβολέα που θα προβάλλει την εικόνα πάνω στη γωνίες του οχήματος, καθιστώντας τις ουσιαστικά “αόρατες”. Με αυτόν τον τρόπο, ο οδηγός δεν θα έχει κανένα εμπόδιο στην όραση και ουσιαστικά θα βλέπει πλάι του αλλά και πίσω του.

Δείτε εδώ πώς λειτουργεί:

Η πρωτοποριακή εφεύρεσή της Alaina Gassler παρουσιάστηκε στον μαθητικό επιστημονικό Broadcom MASTERS και κέρδισε το έπαθλο των 25,000 δολαρίων.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις