Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

5ο workshop AmChamGr Youth Talks από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Επιτροπή Απασχόλησης διοργανώνει το 5ο workshop AmChamGr Youth Talks με γενικό τίτλο «Κλιματική Αλλαγή: Εναλλακτικές Μορφές Ενέργειας ή Δράσεις a la Greta;» που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 16.00, στην Ακαδημία Ελληνικών Πετρελαίων (Χειμάρρας 8Α Μαρούσι).

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και η Επιτροπή Απασχόλησης αναγνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι η σωστή ενσωμάτωση των νέων στην αγορά εργασίας διοργανώνει τα επιτυχημένα workshops AmChamGr Youth Talks

Κατά τη διάρκεια των καθιερωμένων πλέον εργαστηρίων γνώσης  οι νέοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να ανταλλάξουν προβληματισμούς με εξειδικευμένα στελέχη για όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις που αναδεικνύονται στα σύγχρονα εργασιακά περιβάλλοντα.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τόσο τον τρόπο λειτουργίας όσο και τις νέες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στα Ελληνικά Πετρέλαια, μέσα από την παρουσίαση του Δρ. Σπύρου Κιαρτζή, Manager New Technologies and Alternative Energy Sources των Ελληνικών Πετρελαίων με τίτλο «Το αποτύπωμα των Ελληνικών Πετρελαίων στην ελληνική πραγματικότητα».

Τα θέματα που θα συζητήσουν στις ομάδες  αφορούν τις εξής θεματικές:

-Αντιμέτωποι με το μέλλον: Από το γκρι στο πράσινο
-Οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας και η δυναμική τους
-Η ανάδειξη της κλιματικής οικονομίας και ο ρόλος της Ελλάδας ως energy hub
-Τεχνολογικές λύσεις και η εφαρμογή τους στην πράσινη απασχόληση

Τη διεξαγωγή της συζήτησης και την παρουσίαση των συμπερασμάτων που θα εξαχθούν από τις ομάδες εργασίες των νέων, συντονίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης Δρ. Βενετία Κουσία και ο Βασίλης Καραγιάννης, Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Member of BoD του Hellenic Energy Exchange.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης Δρ. Βενετία Κουσία δήλωσε για το AmChamGr Youth Talks: “Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να ακούσουμε τις απόψεις των εμπειρογνωμόνων αλλά και των νέων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Οι νέοι είναι το μέλλον και έχουν δικαίωμα να ακουστούν. Εμείς έχουμε ευθύνη να τους ακούσουμε ώστε να παραδώσουμε έναν κόσμο που να μην τους χρεώνει αλλά να τους αναπτύσσει. Θα τα καταφέρουμε;”

Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του AmChamGr Youth Talks εδώ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις