Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με το πρόσωπό τους πληρώνουν πλέον οι πελάτες της Nestlé στην Ισπανία!

Ένα σύστημα πληρωμών με αναγνώριση προσώπου εφαρμόζεται δοκιμαστικά στο πρώτο φυσικό κατάστημα της Nestlé στην Ισπανία.

Το σύστημα, το οποίο ονομάζεται Face to Pay, αναπτύχθηκε από την CaixaBank και τη συμμαχία “Payment Innovation Hub” της τράπεζας, στην οποία συμμετέχουν οι Global Payments, Visa, Samsung και Arval.

Πώς λειτουργεί

Η εφαρμογή Face to Pay είναι διαθέσιμη στο Google Play και στο app store της Apple. Μόλις το κατεβάσουν, οι χρήστες καταχωρούν τα προσωπικά τους στοιχεία, την κάρτα του και μια φωτογραφία του προσώπου τους και είναι έτοιμοι για την πρώτη τους αγορά.

Στο κατάστημα υπάρχει μια ειδικό “ταμείο” στο οποίο είναι συνδεδεμένο ένα tablet με κάμερα και σύνδεση στο ίντερνετ. Η κάμερα σκανάρει το πρόσωπο του πελάτη και αντιστοιχεί το πρόσωπό του με τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στην εφαρμογή προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά.

Το σύστημα θα δοκιμαστεί για τρεις μήνες, προκειμένου να αναλυθεί πόσο καλά λειτουργεί η τεχνολογία σε περιόδους υψηλής ζήτησης, όπως η εποχή των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο project είχε πραγματοποιήσει και η αλυσίδα εστιατορίων Vienna σε ένα από τα καταστήματά της στη Βαρκελώνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις