Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρηματοδότηση 20 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ για την αυστριακή Bitmovin

Χρηματοδότηση έως και 20 εκατ. δολαρίων, πρόκειται να λάβει από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Bitmovin, η αυστριακή εταιρεία πολυμέσων που έχει πλέον έδρα το Σαν Φρανσίσκο.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα δάνειο, το οποίο δίνεται στο πλαίσιο του Juncker Plan, ενός προγράμματος που της ΕΤΕπ και της Ευρωπαϊκή Επιτροπή που έχει στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Η Bitmovin “τρέχει” τις κορυφαίες υπηρεσίες video streaming παγκοσμίως, οι οποίες προσφέρονται απευθείας στους θεατές μέσω internet. Η εταιρεία έχει πολύ μεγάλους πελάτες παγκοσμίως συμπεριλαμβανομένων των BBC, fuboTV, Hulu Japan, RTL και iFlix. Στο παρελθόν έχουν επενδύσει σε αυτήν πανευρωπαϊκά VCs, μεταξύ των οποίων η Atomico και η Highland Europe.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η νέα χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να ενισχύσει να ενισχύσει την ομάδα R&D και ανάπτυξης προϊόντων της στην Αυστρία και επίσης να υποστηρίξει επενδύσεις σε πωλήσεις και μάρκετινγκ για την αύξηση του δικτύου διανομής της.

Ο CEO της Bitmovin, Stefan Lederer, δήλωσε σχετικά: “Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που λαμβάνουμε αυτή τη χρηματοδότηση της ΕΤΕπ. Από την ίδρυση της Bitmovin, το όραμά μας ήταν να διαμορφώσουμε το μέλλον του βίντεο και να παρέχουμε τις καλύτερες εμπειρίες streaming στους πελάτες και τους θεατές μας. Η ιδρυτική μας ομάδα ξεκίνησε να συμβάλει μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης στα σύγχρονα πρότυπα του βίντεο και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που επιταχύνουμε αυτή την προσπάθεια με αυτήν την επένδυση.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις