Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αφιέρωμα στις ομάδες του 2ου κύκλου του INVENT ICT, Μέρος 3ο

Ο δεύτερος κύκλος του INVENT ICT έχει ολοκληρωθεί και αύριο Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο exit event στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή στο Παγκράτι (δηλώσεις συμμετοχής εδώ). Εκεί, σε μια μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση, οι 11 ομάδες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια σε εκπροσώπους της αγοράς, της ακαδημαϊκής κοινότητας και του οικοσυστήματος καινοτομίας.

Στη θερμοκοιτίδα εκκίνησης επιχειρήσεων Invent ICT, εξελίχθηκαν και αναπτύχθηκαν ιδέες με ιδιαίτερα κοινωνικό πρόσημο, «πράσινες» ιδέες που απαντούν στην ολοένα και περισσότερο αυξανόμενη ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος και προτάσεις

Το startupper.gr παρουσιάζει τις 11 ομάδες του προγράμματος στις οποίες θέσαμε τις ίδιες ερωτήσεις.

Μπορείτε να δείτε το πρώτο μέρος του αφιερώματος εδώ και το δεύτερο μέρος εδώ.

Οι τελευταίες τρεις ομάδες του αφιερώματος είναι οι εξής:

Brain InsurTech – Digital Transformation για την Ιδιωτική Ασφάλιση, που αυξάνει την αποτελεσματικότητα των πωλήσεων στον τομέα ζωής και υγείας χωρίς να χρειάζονται προγραμματιστές

Growth Mindset – Πρόγραμμα «Entrepreneurship for Kids» το οποίο έχει σα στόχο την μετάδοση και ενίσχυση soft skills σε παιδιά σχολικής ηλικίας,

YbeeMaestro – Σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για χρήση σε αστικά λεωφορεία με στόχο τη δημιουργία καθαρότερων και οικονομικά ελκυστικών μέσων μαζικής μεταφοράς.

Brain InsurTech

Βασίλης Πλαβός – Chief Executive Officer

1.Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα;
Ξέρατε ότι σήμερα η ασφαλιστική αγορά στον τομέα ζωής και υγείας, χάνει 1 στους 4 νέους πελάτες; Λόγω πολύπλοκων διαδικασιών και κακής εμπειρίας πελάτη κατά την ασφάλιση, μόνο στην Ευρώπη, η ασφαλιστική αγορά χάνει πάνω από 1,3 δις κάθε χρόνο από νέα συμβόλαια. Η Brain InsurTech είναι μία B2B εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει μία λύση η οποία μπορεί να βοηθήσει την αγορά να κερδίσει μέχρι και 70% από αυτή την απώλεια. Με τις λύσεις μας κάνουμε την διαδικασία πολύ πιο γρήγορη ώστε οι ασφαλιστικοί πράκτορες να μην χάσουν τους πελάτες τους.

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Έχουμε ολοκληρώσει το προϊόν μας σε στάδιο λειτουργικού πρωτοτύπου (MVP) και έχουμε έρθει σε επαφή με περισσότερες από 30 ασφαλιστικές εταιρείες σε Ευρώπη, Ασία, Λατινική Αμερική κ.α, λαμβάνοντας feedback από περισσότερα από 60 c-level στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς. Πήραμε μέρος σε περισσότερες από 5 εκθέσεις κυρίως σε Ευρώπη και πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο που χρειαζόμαστε επενδυτή για product-market fit και go to market strategy καθώς επίσης και τον πρώτο μας πιλότο με ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα.

3. Πως επιλέξατε το πρόγραμμα του Invent ICT και πως σας βοήθησε στην ανάπτυξη της ιδέας σας;
Επιλέξαμε το InventICT ώστε να βοηθήσει την Brain InsurTech, με τις γνώσεις που τα στελέχη του διαθέτουν, να γίνει μία κερδοφόρα εταιρεία τεχνολογίας που θα βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες με την διαδικασία του digital transformation στο στάδιο Industry 4.0.

Growth Mindset

Από Αριστερά προς τα δεξιά: Θάνος Ζητουνιάτης – LMS Manager, Άννα Νατσβλισβίλι – Brand Manager, Αγγελική Τζιάβα – Instructor’s Manager, Αλέξης Πάντζιαρος – General Manager

1. Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα;
Το βασικό πρόβλημα που επιδιώκουμε να επιλύσουμε είναι η έλλειψη soft skills που επικρατεί σε κάθε μορφή εκπαίδευσης, η οποία αντανακλάται στην προσωπική και επαγγελματική πορεία του ατόμου και δεν τον βοηθά να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ήδη υπάρχοντα hard skills του. Η βασική έμπνευση μας για τη δημιουργία του προγράμματος “Entrepreneurship for Kids” προήλθε από προσωπικές μας εμπειρίες ως φοιτητές και αργότερα ως επαγγελματίες και ύστερα από μελέτη της παγκόσμιας βιβλιογραφίας σχετικά με τη σημαντικότητα των soft skills.

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα (milestones);
Αυτή τη στιγμή η εταιρεία μας έχει έσοδα και επί πληρωμή πελάτες. Τώρα είμαστε στη φάση που σηκώνουμε επένδυση για να μπορέσουμε να επεκταθούμε σε Μάλτα και Αυστραλία. Επίσης τα χρήματα θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε τη πλατφόρμα LMS που θέλουμε, για να γίνεται εκπαίδευση των instructors μέσα από εκεί αλλά και διαχείριση των τμημάτων.

3. Πως επιλέξατε το πρόγραμμα του Invent ICT και πως σας βοήθησε στην ανάπτυξη της ιδέας σας;
Επιλέξαμε το πρόγραμμα με σκοπό να κάνουμε network με άλλες ομάδες αλλά και να μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε mentoring session για την απόκτηση περισσότερων γνώσεων.

YbeeMaestro

Αριστερά, Γεράσιμος Κοντός-CEO. Δεξιά Μιχαήλ Μικρούλης – General Manager & CFO

1. Προβλήματα που επιλύετε / έμπνευση για ιδέα;
Η επιχειρηματική μας ιδέα αναφέρεται στο αεροπορικό οικοσύστημα, και φιλοδοξεί να διαμοιράσει την οποιαδήποτε πληροφορία των μελών του οικοσυστήματος (Αεροπορικές Εταιρείες, Εταιρείες Επίγειας Εξυπηρέτησης, Αεροδρόμιο), επεξεργασμένη και σε βάση πραγματικού χρόνου. Αυτό θα γίνει μέσω μιας cloud software as a service πλατφόρμας, η οποία θα αναβαθμίζει και διαμοιράζει την πληροφορία, και επιπροσθέτως θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο υποστήριξης λήψεως αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο.
Αντικειμενικός μας στόχος είναι η βελτιστοποίηση της λειτουργίας του αεροπορικού οικοσυστήματος, ειδικά σε περιόδους εμφάνισης προβλημάτων και καθυστερήσεων. Σε τέτοιες απρόβλεπτες καταστάσεις περιορίζουμε το χρόνο επίλυσης των προβλημάτων και βρίσκοντας τις βέλτιστες λύσεις, παράλληλα για όλα τα μέλη του οικοσυστήματος.

2. Σε ποιο στάδιο βρίσκεστε τώρα – milestones
Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση ανάπτυξης του εγχειρήματος, κατά την οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί η αποτύπωση διαδικασιών, εργασιών και συνεργασιών των μελών του αεροπορικού οικοσυστήματος, και κινούμαστε στο πεδίο ανάπτυξης του λογισμικού σε επίπεδο MVP. Χρησιμοποιούμε τη μεθοδολογία agile development, η οποία επιτρέπει την εύκολη αναγνώριση και επίλυση τυχόν προκλήσεων πριν προχωρήσουμε στα υπόλοιπα στάδια. Χρησιμοποιώντας την τελική έκδοση του MVP, τα αεροδρόμια, οι αεροπορικές εταιρείες και οι πάροχοι υπηρεσιών εδάφους θα είναι σε θέση να εντοπίζουν τα πρότυπα ιστορικότητας και συμπεριφοράς, να τα αναλύουν σε πραγματικό χρόνο, και να λαμβάνουν real-time αποφάσεις. Θα ακολουθήσουν οι φάσεις 2 και 3, κατά τις οποίες θα προσθέσουμε δεδομένα “μη εναέριας κυκλοφορίας” στο κεντρικό μας πλαίσιο, επιτρέποντας έτσι τη λήψη προληπτικών αποφάσεων για τις πτήσεις και τον εντοπισμό οποιωνδήποτε αεροπορικών αποκλίσεων. Όλα τα παραπάνω συνδυαστικά οδηγούν σε ένα πλήρως διαφανές και άκρως λειτουργικό αεροπορικό σύστημα.

3. Πως επιλέξατε το πρόγραμμα του Invent ICT και πως σας βοήθησε στην ανάπτυξη της ιδέας σας;
Το πρόγραμμα Invent ICT το επιλέξαμε στα πλαίσια του μεταπτυχιακού μας «Ψηφιακή Καινοτομία και Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η συνεισφορά του εν λόγω προγράμματος στο εγχείρημα μας ήταν και είναι καταλυτική, και κυριολεκτικά οφείλουμε την αναγνώριση όλων των προσπαθειών μας σε αυτό. Μέσα από τους καθηγητές και τους μέντορες που μας παρείχε, μας βοήθησε να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας, και να σχεδιάσουμε όσο γίνεται πιο σοφά τις κινήσεις μας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις