Αύξηση 114% “είδε” στις πωλήσεις της η Doordash τον τελευταίο χρόνο

Ενώ ο πόλεμος του delivery μαίνεται στην Αμερική (και όχι μόνο) με όλο και περισσότερους παίκτες να εμφανίζονται και να μάχονται για την επικράτηση, υπάρχει μία εταιρεία που φαίνεται να έχει το προβάδισμα.

Ο λόγος για την Doordash, η αξία της οποίας αυτή τη στιγμή εκτιμάται στα 13 δισ. δολάρια! Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το CNBC για τον μήνα Οκτώβριο, η Doordash φαίνεται να αφήνει πίσω τους αντιπάλους της και να παίρνει τα σκήπτρα της αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα είχε μερίδιο 35%, ενώ η GrubHub είχε 30% και η Uber Eats 20%.

Μπορεί η διαφορά να μην φαίνεται πολύ μεγάλη όμως η ανάπτυξη που παρουσιάζει η Doordash είναι ραγδαία κι αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις της. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι πωλήσεις της εταιρείας -η οποία σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο άμεσα – έχουν αυξηθεί κατά 114% από τον περσινό Οκτώβριο! Την ίδια περίοδο, ολόκληρη η αγορά αναπτύχθηκε κατά 40%. Τα νούμερα αυτά δείχνουν ότι η δυναμική του τομέα είναι πολύ μεγάλη – και δεν φαίνεται να σταματά.

Αναλυτές αναφέρουν ότι ο χώρος της διανομής φαγητού έχει ακόμα περιθώρια ανάπτυξης. Την περασμένη εβδομάδα, η Morgan Stanley δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι οι υπηρεσίες delivery καλύπτουν μόνο το 6% της αγοράς εστιατορίων γρήγορης εξυπηρέτησης, η οποία αγγίζει τα 350 δις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις