Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Hyundai ξεκινά να δοκιμάζει τα αυτόνομα οχήματά της στη Σεούλ

Μνημόνιο συνεργασίας με την πόλη της Σεούλ υπέγραψε η Hyundai, προκείμενου να ξεκινήσει να δοκιμάζει αυτόνομα οχήματα στους δρόμους της περιοχής Gangnam, από τον επόμενο μήνα.

Όπως αναφέρει το TechCrunch, η συμφωνία ορίζει ότι πρόκειται να δοκιμαστούν έξι οχήματα σε 23 δρόμους μέσα στον Δεκέμβριο ενώ μέχρι το 2021 στους δρόμους θα κυκλοφορούν 15 αυτοκίνητα.

Η Σεούλ θα παρέχει διασυνδεδεμένη σηματοδότηση και οδικές υποδομές και θα μεταδίδει πληροφορίες σχετικά με την κίνηση (και όχι μόνο) ανά 0,1 δευτερόλεπτα στα οχήματα της Hyundai. Αυτό το είδος ροής πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο θα βοηθήσει σημαντικά με την παροχή της ορατότητας που είναι απαραίτητη για τη βελτιστοποίηση της ασφαλούς λειτουργίας των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η συμφωνία προβλέπει επίσης ότι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα μοιράζονται δωρεάν πληροφορίες και δεδομένα σε σχολεία και άλλους οργανισμούς που θέλουν να δοκιμάσουν τη δική τους τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης μέσα στην πόλη.

Μέσω της συνεργασίας τους, η Σεούλ και η Hyundai επιδιώκουν να δημιουργήσουν πλήρως λειτουργικές υποδομές για την υιοθέτηση της αυτόνομης οδήγησης σε όλο το κέντρο της Σεούλ έως το 2024.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις