Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Uber: “Λάθος ο αποκλεισμός από το Λονδίνο, έχουμε διορθώσει το πρόβλημα”

Η Uber ισχυρίζεται ότι είχε διορθώσει το σφάλμα στην εφαρμογή της το οποίο επέτρεπε σε μη εγκεκριμένους οδηγούς να πραγματοποιούν διαδρομές, πριν την χθεσινή απόφαση των αρχών του Λονδίνου, που της κόστισαν την άδεια λειτουργίας της.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η ρυθμιστική αρχή της πόλης (Transport for London – TfL) αφαίρεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας καθώς όπως είπε αναγνώρισε ένα “μοτίβο” το οποίο έθετε την ασφάλεια των επιβατών σε κίνδυνο. Πιο συγκεκριμένα, η TfL ανακάλυψε ότι μη εγκεκριμένοι οδηγοί χρησιμοποιούσαν τους λογαριασμούς πραγματικών και εγκεκριμένων οδηγών της Uber και μετέφεραν επιβάτες με οχήματα που επίσης δεν ήταν εγγεγραμμένα στην υπηρεσία.

Η ρυθμιστική αρχή αποκάλυψε ότι έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 14,000 διαδρομές από οδηγούς που δεν “ανήκαν” στην εταιρεία. Πολλοί από τους οδηγούς αυτούς δεν είχαν καν στοιχειώδη έγγραφα (πχ δίπλωμα οδήγησης ή ασφάλεια), ενώ κάποιοι, ενώ είχαν “αποκλειστεί” από την Uber, είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν λογαριασμό και να οδηγούν κανονικά. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η άδεια της εταιρείας είχε αφαιρεθεί ξανά το 2017, και πάλι για λόγους ασφαλείας.

“Απλά λάθος” η απόφαση

Ωστόσο, η Uber ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση ισχυριζόμενη ότι ανακάλυψε το “σφάλμα” αυτό, το οποίο επέτρεψε σε 43 ανθρώπους να πραγματοποιήσουν μη εγκεκριμένες διαδρομές, τον Μάιο και ενημέρωσε αμέσως τη ρυθμιστική αρχή. Η Uber ισχυρίζεται επίσης ότι το πρόβλημα αυτό έχει ήδη διορθωθεί καθώς και ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται στο Λονδίνο μέχρι να εκδικαστεί η έφεση, γεγονός που μπορεί να πάρει χρόνια.

“Το κενό είχε κλείσει” δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television ο Jamie Heywood, επικεφαλής της επιχείρησης στο Ηνωμένο Βασίλειο. “Σταματήσαμε τους εμπλεκόμενους οδηγούς… και στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε πλήρη έλεγχο όλων των οδηγών στο Λονδίνο”. Οι αρχές του Λονδίνου βέβαια δεν συμφωνούν με αυτό και υποστηρίζουν ότι η Uber εργαζόταν για την επιδιόρθωση του προβλήματος μέχρι τον Οκτώβριο ενώ το ζήτημα θα μπορούσε να επανεμφανιστεί μελλοντικά.

Ο CEO της Uber χαρακτήρισε την απόφαση “απλά λάθος” σε δημοσίευσή του στο Twitter.«Καταλαβαίνουμε ότι ο πήχης είναι ψηλά, όπως θα έπρεπε να είναι. Αλλά αυτή η απόφαση της TfL είναι λάθος. Τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε αλλάξει θεμελιωδώς τον τρόπο λειτουργίας μας στο Λονδίνο. Έχουμε προχωρήσει πολύ – και θα συνεχίσουμε, για τα εκατομμύρια οδηγών και επιβατών που βασίζονται σε εμάς», έγραψε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις