Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Fiat Chrysler αναπτύσσει ηλεκτρικά οχήματα με τη βοήθεια δύο startup

Τον Οκτώβριο, ο Mike Manley, CEO της Fiat Chrysler είχε δηλώσει σε επενδυτές ότι είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να κατασκευάσει ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που βασίζονται στην τεχνολογία άλλων εταιρειών.

Τώρα όμως, φαίνεται ότι το ενδεχόμενο γίνεται πράξη – σύμφωνα με το The Verge, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τουλάχιστον δύο startups οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα “επιβίωσης”, σχετικά με την αξιοποίηση της τεχνολογίας τους για τη δημιουργία των ηλεκτρικών οχημάτων Fiat Chrysler.  Οι startups αυτές είναι οι Faraday Future και Seres (πρώην SF Motors) και οι συζητήσεις με καθεμία  βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο.

Όπως αποκαλύπτει πρώην εργαζόμενος που γνωρίζει το project, η Faraday Future μετεξέλιξε ένα από τα οχήματα της FCA (Fiat Chrysler Automobiles) με τον ηλεκτρικό κινητήρα που έχει αναπτύξει και πραγματοποίησε οδικές δοκιμές τον Οκτώβριο. Μάλιστα, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο εταιρειών έχουν ξεκινήσει (τουλάχιστον) από τον Απρίλιο, περίπου την ίδια περίοδο που η Ford ανακοίνωσε την επένδυσή της στην startup Rivian.

Οι συζητήσεις με την Seres, από την άλλη, ξεκίνησαν πιο πρόσφατα, όταν η FCA της ζήτησε να εξοπλίσει δύο οχήματά με τον ηλεκτρικό της κινητήρα, σύμφωνα και πάλι με εργαζόμενους. Σε mail που έστειλε ο CEO της εταιρείας James Taylor στο προσωπικό, ανέφερε ότι η Seres έχει πολλή δουλειά να κάνει για να μετατρέψει αυτή την εκδήλωση ενδιαφέροντος σε πραγματική παραγωγή, ωστόσο αυτή αντανακλά την αυξανόμενη εμπιστοσύνη του κατασκευαστή στις δυνατότητες της εταιρείες.

Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο startups θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια τέτοια συμφωνία. Η Faraday Future έχει έρθει αντιμέτωπη με δύο πολύ μεγάλες οικονομικές κρίσεις που κατέληξαν σε εκατοντάδες απολύσεις. Πρόσφατα όρισε νέο CEO και τώρα προσπαθεί να σηκώσει χρηματοδότηση 850 εκατ. δολαρίων με στόχο να “βγάλει” το πρώτο της όχημα ένα SUV πολυτελείας που ονομάζεται FF91, στην παραγωγή.

Η Seres, η οποία ανήκει στην Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Sokon, ακύρωσε το λανσάρισμα των δικών της ηλεκτρικών SUV νωρίτερα φέτος και απέλυσε 90 υπαλλήλους. Έκτοτε, η εταιρεία έχει εστιάσει στο να πουλήσει την τεχνολογία κινητήρα που έχει αναπτύξει και πρόσφατα υπέγραψε μια συμφωνία με την Κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD για να αναπτύξει ηλεκτρονικά συστήματα ισχύος.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις