Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ευρώπη “μπλοκάρει” το Facebook Dating την ημέρα των ερωτευμένων

Το Facebook αναγκάζεται να αναβάλει το λανσάρισμα του Facebook Dating, της νέας υπηρεσίας, που ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει χθες (παραμονή Αγίου Βαλεντίνου) στην Ευρώπη, λόγω ανησυχιών σχετικά με την προστασία δεδομένων των χρηστών.

Σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, οι εταιρείες που επιθυμούν να λανσάρουν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία που διαχειρίζεται δεδομένα των πελατών τους, πρέπει να “περάσουν” μια ειδική αξιολόγηση πριν την επίσημη κυκλοφορία. Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, η οποία “μπλόκαρε” την είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά, δήλωσε ότι το Facebook είχε την πρόθεση να λανσάρει το Facebook Dating παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου, αλλά άργησε να ενημερώσει τις σχετικές αρχές.  Το Facebook από την πλευρά του, ισχυρίζεται ότι ενημέρωσε τον αρμόδιο φορέα για το λανσάρισμα τις υπηρεσίας, στις 3 Φεβρουαρίου.

Κυκλοφόρησε η νέα υπηρεσία dating του Facebook

Υπενθυμίζεται ότι το Facebook Dating κυκλοφόρησε πέρυσι στις ΗΠΑ και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε 20 χώρες σε όλον τον κόσμο. Η υπηρεσία χρησιμοποιεί δεδομένα που ο χρήστης έχει καταχωρήσει στον λογαριασμό του στο Facebook για να τον βοηθήσει να φτιάξει πιο γρήγορα το προφίλ του ενώ επίσης μπορεί να “τραβήξει” φωτογραφίες και από το Instagram. Μέσω του Facebook Dating ο καθένας μπορεί να μιλήσει με φίλους φίλων ή να γνωρίσει άτομα εκτός του δικτύου των φίλων του.

Από πέρυσι είχε ανακοινωθεί ότι η υπηρεσία πρόκειται να “έρθει” στην Ευρώπη στις αρχές του 2020 – όμως αυτό θα καθυστερήσει όπως φαίνεται. Σχετικά με τη νέα αυτή εξέλιξη, το Facebook δήλωσε ότι “παίρνει λίγο περισσότερο χρόνο για να διασφαλίσουμε ότι το προϊόν είναι έτοιμο για την ευρωπαϊκή αγορά” και ισχυρίστηκε ότι έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη αξιολόγηση, η οποία δόθηκε και στους υπεύθυνους όταν ζητήθηκε.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις