Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Υποτροφίες Libra Group στο ΟΠΑ

Την απονομή των υποτροφιών του προγράμματος ‘Libra Fellowship Programme’ για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, το οποίο παρέχει οικονομική ενίσχυση στους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-ΜΒΑ ανακοίνωσε το  Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) σε συνεργασία με τον επιχειρηματικό Όμιλο Libra Group. Η εν λόγω εκπαιδευτική πρωτοβουλία συνδέεται με την παγκόσμια κοινωνική ευθύνη του επιχειρηματικού Ομίλου Libra Group να χορηγήσε 25 υποτροφίες ετησίως στο ΟΠΑ για την επόμενη πενταετία.

Κάθε υπότροφος επιλέγεται βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων και του/της χορηγείται μία υποτροφία η οποία καλύπτει σημαντικό μέρος των διδάκτρων. Οι υποτροφίες απευθύνονται σε φοιτητές των προγραμμάτων πλήρους και μερικής φοίτησης του ΜΒΑ, οι οποίοι όμως έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το πρώτο ακαδημαϊκό έτος. “Η επένδυση στην εκπαίδευση είναι το όχημα που οδηγεί στη βελτίωση του ανθρώπινου  κεφαλαίου και αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τους ανθρώπους, τις  επιχειρήσεις, αλλά και κάθε κράτος. Η εκπαίδευση συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός εργατικού δυναμικού εφοδιάζοντας το με παραγωγικές δεξιότητες οι οποίες του επιτρέπουν να προσαρμόζεται ευκολότερα στις ανάγκες μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης οικονομίας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηρίζει την απόκτηση αυτών ακριβώς των εφοδίων από τους φοιτητές, στοχεύοντας στην τόνωση της Ελληνικής Οικονομίας μετά τη βαθιά οικονομική ύφεση της τελευταίας πενταετίας. Καλωσορίζουμε με ιδιαίτερη χαρά αυτή τη συνεργασία”, τόνισε ο Διευθυντής του Προγράμματος ΜΒΑ, Καθηγητής Γιώργος Κουρέτας.

Ο Όμιλος Libra Group είναι ένας ιδιωτικός διεθνής επιχειρηματικός όμιλος αποτελούμενος από 30 θυγατρικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε έξι ηπείρους στους τομείς της ναυτιλίας, αεροπλοΐας, της αγοράς ακινήτων, των ξενοδοχείων και της εν γένει φιλοξενίας, της ενέργειας, αλλά και σε ένα αριθμό διαφοροποιημένων οικονομικών συμφερόντων. Αποτελεί δε ιδιοκτησία της οικογενείας Λογοθέτη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις