Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ημερίδα για τα fake news αύριο Πέμπτη 3 Μαΐου

Η αντιμετώπιση της επόμενης γενιάς ψευδών ειδήσεων με τα τεχνολογικά «όπλα» – προϊόντα Ελλήνων Ερευνητών, καθώς και ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης θα εξεταστούν σε ημερίδα – workshop που διοργανώνεται στις 3 Μαΐου, στις 11:00 το πρωί, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα (Ξενοφώντος 2 και Αμαλίας), με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Συντονιστής της ημερίδας θα είναι ο Τάσος Οικονόμου, ρεπόρτερ τεχνολογίας, επικεφαλής του μεταπτυχιακού προγράμματος του ECI «CMCS M.A.» και δημιουργός του Futurology.gr.

Θα συμμετάσχουν στον Δημόσιο Διάλογο οι κ.κ.:

Νίκος Ξυδάκης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΎΡΙΖΑ και
Νίκος Δένδιας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας
Σταύρος Θοδωράκης, Επικεφαλής του κινήματος ΠΟΤΑΜΙ
μεταφέροντας την άμεση εμπειρία τους ως πρόσωπα συνδεδεμένα με την Διακυβέρνηση σε εθνικό επίπεδο, αλλά και ως άμεσα θιγόμενοι από καταχρηστικές πρακτικές F.N.

Θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες ομιλίες:

Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης: Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα με θέμα τις πρωτοβουλίες της ΕΕ για την αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων.

Βάλια Καϊμάκη, δημοσιογράφος, Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με θέμα: Η βιομηχανία των ειδήσεων την εποχή της μετανεωτερικότητας.

Γιώργος Γιαννακόπουλος, συνεργαζόμενος ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και συνιδρυτής της μη κερδοσκοπικής εταιρείας SciFY με θέμα Το μέλλον των Fake News σε μία επισκόπηση της σύγκλισης των σχετικών τεχνολογιών με την τεχνητή νοημοσύνη και τη μηχανική μάθηση.

Νίκος Σαρρής, προϊστάμενος του τμήματος Innovation Lab της εταιρίας ATC με θέμα την επίδειξη της λειτουργίας των εφαρμογών Truly Media και TruthNest.

Βαλάντης Ζώτος, υπεύθυνος προϊόντος της FightHoax.com με θέμα: Παρουσίαση των τεχνολογιών που έχει αναπτύξει η Fight Hoax, μια Startup που αντιμετωπίζει τα fake news.

Δημήτρης Παπαευαγγέλου, δημιουργός του plagiari.sm με θέμα Αναφέροντας τη Λογοκλοπή / Η Αλυσίδα της Παραπληροφόρησης και παρουσίαση του σχετικού λογισμικού.

Θανάσης Βεργούλης, Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΙΠΣΥ του ΕΚ «Αθηνά», με θέμα: Οι αιτίες των Ψευδών Ερευνών και τα Τεχνολογικά Εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν το δημοσιογράφο και τον απλό πολίτη στο φιλτράρισμα των προβληματικών επιστημονικών μελετών.

Μάριος Νόττας, επικεφαλής του Εuropean Communication Institute με θέμα: Οι καταχρηστικές πρακτικές των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας και λογισμικού, στην εποχή της Cambridge Analytica και των Social Media

Η ημερίδα είναι ανοιχτή στους επαγγελματίες του χώρου, στους φοιτητές Επικοινωνίας – Δημοσιογραφίας καθώς και στην κοινωνία, ωστόσο λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και των περιορισμένων θέσεων της Αίθουσας Τελετών του Ευρωκοινοβουλίου, θα πρέπει να γίνει εγγραφή εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις