Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Food For Growth: Νέος διαγωνισμός στον τομέα του τροφίμου από ID-GC και Fortune Greece

Οι Industry Disruptors Game Changers και το Fortune Greece ξεκινούν το πρόγραμμα  Food For Growth, έναν νέο διαγωνισμό στον τομέα του τροφίμου, που αποτελεί κινητήριο μοχλό της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός Food For Growth έρχεται να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από τις προκλήσεις που συνδέονται ευρύτερα με τον κλάδο των τροφίμων και ποτών, σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, την αγροδιατροφική αλυσίδα και τη Συμβολαιακή Γεωργία, αλλά και με την αειφορία, δηλαδή τη διατροφική τάση που προστατεύει τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Στο Food For Growth καλούνται να συμμετέχουν μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις με στρατηγική προτεραιότητα την διεθνή ανάπτυξη. Μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία, την οποία θα πλαισιώσουν ομιλητές από φορείς και εταιρείες σε ειδικά διαμορφωμένα panels, θα αναδειχθεί ο πρώτος νικητής σε εκδήλωση τον Σεπτέμβριο.

Οι εταιρείες που θα συμμετέχουν θα διεκδικήσουν:

  • Υποστήριξη σε θέματα δημοσιότητας κι επικοινωνίας από το FORTUNE
  • Υποστήριξη σε θέματα marketing & branding από την MSCOMM
  • Υποστήριξη σε θέματα εξωστρέφειας, πωλήσεων, τεχνογνωσίας και γενικότερα παρουσίας στα σημεία πώλησης στην Ελλάδα αλλά και στις αγορές του εξωτερικού από τους υποστηρικτές του διαγωνισμού.

Σημειώνεται ότι τον διαγωνισμό υποστηρίζουν φορείς και θεσμικοί παράγοντες μεταξύ των οποίων ο ΣΕΒΤ, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Τροφίμου στην Ελλάδα, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα Νέα Γεωργία  – Νέα Γενιά, το Κολλέγιο Περρωτής της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Στόχος των διοργανωτών είναι η ανάδειξη της δυναμικής της ελληνικής παραγωγής και η έμπρακτη συμβολή στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, στη βελτίωση της διασύνδεσης τους με την παγκόσμια αγορά και στην προώθηση καινοτόμων λύσεων στον τομέα της αγροδιατροφής, της γαστρονομίας και του τουρισμού, με έμφαση στην ασφάλεια των τροφίμων, στη μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος και στην ενσωμάτωση καινοτόμων λύσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους στην πλατφόρμα συμμετοχών https://apply.foodforgrowth.gr/, η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15.07.2020.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις