Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Δρ. Στέλιος Παπαδόπουλος: O «Πατριάρχης» της βιοτεχνολογίας έρχεται στην Αθήνα για το 5ο Healthcare & Life Sciences Meetup

Το Healthcare & Life Sciences που διοργανώνει ο ΣΕΒ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovative Greeks θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2023

Έναν χρόνο μετά από την 1η συνάντηση της ομάδας Healthcare & Life Sciences που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovative Greeks και με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιοεπιστημών, στο 5ο κατά σειρά Meetup που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2023, στα γραφεία του, ο ΣΕΒ θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον «Πατριάρχη» της βιοτεχνολογίας, Δρ. Στέλιο Παπαδόπουλο, Πρόεδρο του ΔΣ της κορυφαίας αμερικάνικης εταιρείας βιοτεχνολογίας Biogen.

Όπως ανακοινώθηκε, η συνάντηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον ΣΕΒ και τους Innovative Greeks, καθώς ο Δρ. Παπαδόπουλος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους επιστήμονες στον τομέα της βιοτεχνολογίας παγκοσμίως. Μέσα από το Meetup, τα 80 μέλη της κοινότητας που έχει δημιουργήσει ο ΣΕΒ για τον κλάδο του HealthTech, θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί του για τις παγκόσμιες τάσεις στο χώρο των επιστημών υγείας και τις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας.

Ειδικότερα, ο Δρ. Στέλιος Παπαδόπουλος θα μοιραστεί την εμπειρία του από την Αμερική, απαντώντας στις ερωτήσεις των κ.κ. Στέλιου Τζανή, CEO του Athens LifeTech Park και Λάμπρου Κούρτη, co-founder and CSO της Chronicles Health.

Οι Innovative Greeks, μια πρωτοβουλία της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, δημιουργήθηκαν με σκοπό να ενώσουν τους «Εφευρετικούς Έλληνες» από ολόκληρο τον κόσμο σε μία κοινότητα και να τους διασυνδέσουν με το ταχέως αναπτυσσόμενο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας. Σε αυτό το πλαίσιο, σε κάθε Meetup, ο ΣΕΒ ανοίγει τις πόρτες του σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της υγείας και των βιο-επιστημών, είτε είναι ερευνητές, startuppers είτε εκπρόσωποι μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, διαγνωστικών κέντρων, κλπ. ώστε να συζητιούνται και να ανιχνεύονται οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι ανάγκες του εγχώριου οικοσυστήματος. Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή, ο ΣΕΒ φιλοδοξεί να πυροδοτήσει την ανάπτυξη συνεργασιών, συμπράξεων και ερευνών, και να συμβάλει στην ανάπτυξη περισσότερων startups διεθνούς βεληνεκούς.

Πέραν της ενδυνάμωσης του ελληνικού οικοσυστήματος υπηρεσιών υγείας και βιοεπιστημών, μέσα από τον θεσμό των Meetups που μπαίνουν δυναμικά στη δεύτερη χρονιά τους, οι Innovative Greeks υλοποιούν και άλλες στοχευμένες πρωτοβουλίες. Ενδεικτικά, επενδυτικά συνέδρια, και την πλατφόρμα IG@work που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Workable με στόχο τη διεύρυνση της δεξαμενής των ανθρώπων υψηλών δεξιοτήτων και τη διασύνδεσή τους με βιομηχανίες και επιχειρήσεις τεχνολογίας. Παράλληλα, ο ΣΕΒ υλοποιεί καμπάνια ενημέρωσης, με στόχο την προσέλκυση Ελλήνων επιστημόνων που έφυγαν από τη χώρα την προηγούμενη δεκαετία, αλλά και όλων των Ελλήνων της διασποράς που έφυγαν από τη χώρα στην περίοδο της κρίσης.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ, Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης δήλωσε: «Ο ΣΕΒ μέσα από τους Innovative Greeks, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα καινοτομίας που ξεπερνάει τα εθνικά σύνορα. Μέσα από τακτικές συναντήσεις, δημιουργούνται στην πράξη ευκαιρίες διασύνδεσης, συνεργασίας και συμπράξεων, που είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση επενδύσεων στην καινοτομία και την περαιτέρω θωράκιση της οικονομίας. Είναι πραγματική τιμή για όλους εμάς στον ΣΕΒ που θα έχουμε κοντά μας τον Δρ. Στέλιο Παπαδόπουλο, έναν άνθρωπο που βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στην κορυφή της βιοτεχνολογίας. Το οικοσύστημα καινοτομίας του ΣΕΒ σίγουρα έχει να μάθει πολλά. Ευελπιστούμε πως μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, θα μεγαλώσουμε ακόμη περισσότερο το εγχώριο οικοσύστημα καινοτόμων τεχνολογιών στην υγεία, συνδέοντας τα μέλη του ΣΕΒ με ταλαντούχους Έλληνες ερευνητές και επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο».

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση, με φυσική παρουσία (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) ή online παρακολούθηση, αλλά και το ενδιαφέρον σας να εγγραφείτε στην κοινότητα Healthcare & Life Sciences του ΣΕΒ και των Innovative Greeks, εδώ: https://www.sev.org.gr/invitations/forma-symmetochis-5o-healthcare-life-sciences-meetup/

Ο Δρ. Στέλιος Παπαδόπουλος ξεκίνησε την πορεία του από τη Θεσσαλονίκη και σήμερα θεωρείται ένας από τους πλέον επιδραστικούς ανθρώπους στον αναπτυσσόμενο χώρο της βιοτεχνολογίας. Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Biogen, Inc., Exelixis, Inc., Regulus Therapeutics, Inc., και Epikast, Inc. Είναι συνιδρυτής των Exelixis και Epikast, καθώς και συνιδρυτής και πρώην Πρόεδρος της Anadys Pharmaceuticals (εξαγοράστηκε από τη Hoffman–La Roche το 2011) και της Cellzome (εξαγοράστηκε από την GlaxoSmithKline το 2012). Στον μη κερδοσκοπικό χώρο, ο Δρ. Παπαδόπουλος είναι μέλος του Συμβουλίου Επισκεπτών της Duke Medicine, μέλος της Παγκόσμιας Συμβουλευτικής Επιτροπής του Duke Institute for Health Innovation και συνιδρυτής και Πρόεδρος του Fondation Santé (www.fondationsante.org), ένα ίδρυμα που παρέχει ερευνητική υποστήριξη και καθοδήγηση σε βιοϊατρικούς επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις